Lukas Macklin långtidsskadad
Publicerad: 2019-08-22
herr
Olyckan var framme på en träning i somras när Macklin kolliderade med en lagspelare. Forwarden opererades igår, vilket gick bra, men väntas nu vara borta mellan 8 och 9 månader. – Det är bara att bryta ihop och komma igen. Nu är det bara att blicka framåt, säger Lukas Macklin.

Det var ett tungt besked som forwarden Lukas Macklin tog emot. Borta från ishockeyn mellan 8 och 9 månader på grund av skada på både korsband och inre ledband.

– Det är jättetråkigt. Jag har sett fram emot säsongen och varit extremt taggad och kört på bra i sommar för att vara väl förberedd. Att nu åka på den här typ av skada är jättetråkigt, säger Lukas Macklin som menar att stöttningen från laget varit enormt.

– Många har hört av sig. Jacob Dahlström var en av de första som hörde av sig för att kolla läget och jag har fått många sms. Jag har känt ett stort stöd från hela laget.

Istället för ishockey i höst väntar nu rehabilitering för den unge forwarden.

– Under de två första veckorna kommer jag inte kunna göra så mycket. Jag kommer ha benet i en rak ställning först. Därefter får jag börja utveckla träningen med övningar för knät tillsammans med Ante. Förhoppningsvis kommer jag ännu starkare tillbaka.

Sportchefen Anders Gozzi hälsar att hela laget stöttar Macklins väg tillbaka.

– Det är en tuff skada för en ung kille som är på väg uppåt. Vi ska hjälpa honom i alla rehabiliteringssyfte och hans väg att komma tillbaka.

Trots att Lukas Macklin inte kommer vara med på isen känner han att han fortfarande kommer vara en del av laget.

– Jag ska förhoppningsvis kunna se premiären hemma. Det är något jag ser fram emot. Det är hos laget man bygger upp en styrka för att vilja komma tillbaka. Jag kommer fortsätta att hänga med grabbarna och tillhöra laget. Jag vill att de ska ta sig upp till SHL.

AIK Ishockey