Amanda Andersson till AIK

23 juni 2022 14:00
Dam

AIK Hockey värvar den tidigare Malmöforwarden Amanda Andersson.


Calle Wendt värvar ytterligare en av sina tidigare Malmöspelare, den här gången är det den 24-åriga forwarden Amanda Andersson som efter fyra raka säsonger i Malmö Redhawks nu lämnar för att ta steget uppåt och framåt.

–Amanda är en stor center som är väldigt stark på pucken. Hon är bra i bägge ändar av isen och kommer göra stor skillnad för oss kommande säsong. Hennes storlek kommer komma ännu mer till nytta nu när tacklingar är tillåtna i ligan och vi se fram emot att Amanda ansluter till oss i Augusti, berättar huvudtränare och sportchef Calle Wendt.

Amanda Andersson är med sina 174 cm en stor forward som ser mycket fram emot att få chansen i högstaligan tillsammans med AIK.

–Calle fick reda på att jag inte visste vad jag skulle göra inför nästa säsong och frågade om jag kände för att komma upp och vara med här och det tyckte jag lät väldigt roligt, säger Amanda och fortsätter:

–Jag känner mig redo för SDHL och jag tror att det kommer gå bra. Jag är en ganska fysisk spelare, och i och med att tacklingar ska tillåtas nu så tror jag att det kommer passa mig jättebra. Det ska bli kul att uppleva en ny nivå av hockey!

Hon berättar att hon är individ som alltid ger 100%, oavsett om det är på isen eller utanför och hon vill alltid hjälpa sina medmänniskor runt omkring så gott hon kan. Tidigare har Amanda även haft en ledarroll i gruppen, men i och med att det är mycket nytt så är det inte nödvändigtvis en roll hon axlar först och främst.

–I Malmö så hade jag en liten ledarroll och jag försökte hjälpa de yngre. Men nu är det här ju helt nytt för mig, jag har bara spelat division 1 innan så det är ju lite skillnad, säger hon och fortsätter:

–Jag är alltid glad och när jag känner mig bekväm så är jag den som pratar mycket, nu när det är helt nya människor så kan jag vara lite blyg, erkänner hon.

Men Amanda kommer inte till en grupp med helt nya människor, utöver sin tidigare tränare Calle Wendt återförenas hon nämligen även med de tidigare Malmöspelarna Agata Sarnovska och Mille Kunnerup Sörensen.

–Eftersom Calle och två andra spelare skulle till AIK så tänkte jag att jag tar den chansen jag också. Det är ju en trygghet för mig, att dem är här, i och med att det här är helt nytt och långt hemifrån. Calle är väldigt duktig och han skötte det riktigt bra i Malmö, så jag tror det här kommer bli kanonbra.

Utöver kvalmatcherna under våren har Amanda inte hunnit skapa sig en klar bild över AIK som organisation men hon ser fram emot att lära känna såväl klubben som sina nya lagkamrater och en helt ny stad.

–Det ska bli jättekul med miljöombyte, jag har bott nere i Malmö hela livet i princip, så att komma iväg till en storstad och lära känna nya människor ska bli roligt att få uppleva!

Kontraktet med Amanda Andersson är skrivet över säsongen 2022/2023.