AIK förstärker - Jonas Almtorp klar för klubben

29 januari 2016 13:00

AIK har överträffat alla förväntningar i HockeyAllsvenskan och laget leder serien efter 41 spelade omgångar. Nu förstärker man truppen med centern Jonas Almtorp, en värvning som gjorts möjlig genom en insamling bland AIK:s supportrar.
- Jonas är en duktig tvåvägscenter och blir en ytterligare viktig bricka i kampen om en SHL-plats, säger sportchef Anders Gozzi.


Jonas Almtorp, 32, kommer senast från Graz 99ers i Österrike och har ett gediget cv med närmare 600 SHL-matcher som han samlat ihop i Modo, Brynäs, Luleå, Södertälje, Djurgården och Linköping. Nu ska han hjälpa AIK i det viktiga slutskedet av HockeyAllsvenskan.
- Egentligen har jag haft en dialog med AIK sedan i somras, men ville prova på att spela utomlands. Nu när det uppstod en möjlighet att komma hem till Sverige passade det mig och min familj väldigt bra och det känns otroligt kul att vara med i den utmaning klubben står inför. Jag har följt AIK och jag tror på det här laget. Det är en ung och hungrig spelartrupp - det ska bli roligt att spela med spelare som har framtiden för sig, kommenterar Jonas Almtorp.

Niclas Heinerös genomför fortfarande rehabiliteringsträning för sin hjärnskakning och Anders Gozzi har letat efter en spelare som kan fylla den tomma centerplatsen en tid.
- I och med Heinerös skada har vi saknat en naturlig center, men med Jonas fyller vi den luckan med en trygg center som har stor erfarenhet av SHL. Jonas egenskaper kommer bli viktiga för laget, han är en tvävägsspelare som tar stort defensivt ansvar, men som samtidigt har mycket att ge offensivt. Han blir ytterligare en viktig bricka i kampen om en SHL-plats.

Värvningen är till en betydande del finansierad av AIK-supportrar som på bara några veckor lyckats samla in 100 052 kr. Bilden ovan är ifrån AIK-Tingsryd då David Borg överlämnar checken till Anders Gozzi.
- Det är oerhört glädjande att kunna hjälpa AIK i ett läge när vi är på väg mot något stort. Det märks både på isen och läktarna att man har bestämt sig - vi ska tillbaka - och värvningen av Jonas Almtorp höjer våra chanser att klara det, säger David Borg styrelseledamot i Allmänna Supporterklubben som initierat insamlingen.

Kontraktet med Jonas Almtorp sträcker sig över säsong 2016/17. Jonas förväntas blir spelklar nästa vecka lagom till fredagsmatchen AIK-Västerås 5 februari på Hovet.

AIK Hockey tackar Allmänna Supporterklubben och alla supportrar som samlat in pengar och gjort värvningen möjlig.