Målvakten Pavel Khomchenko till AIK Hockey

2 juni 2021 15:29
herr

Den ryska målvakten Pavel Khomchenko som senaste åren varvat spel i VHL med KHL är nu klar för en säsong i AIK-tröjan.


Pavel Khomchenko från Saratov i sydvästra Ryssland är en målvakt som har stor erfarenhet av den ryska ligan VHL. Efter tre säsonger i Toros Neftekamsk i VHL gick Pavel till Khimik Voskresensk i samma liga, och där öppnade KHL-möjligheterna upp sig då han fick chansen i Spartak Moskva.

Nu beger sig den 26-åriga ryssen till Sverige och AIK Hockey där han plockar en av målvaktsplatserna i truppen som ska utmana i toppen i höst.

– Pavel är en målvakt som vill framåt hela tiden och en tävlingsmänniska som gör allt för att vinna och hjälpa laget. Han är en väldigt ödmjuk människa och bra karaktär och vi är såklart väldigt glada över att äntligen ha fått klart med honom, berättar sportchef Christoffer Malm.

Tillsammans ska AIK Hockeys målvaktstränare Christopher Heino Lindberg och Pavel Khomchenko jobba tätt ihop kommande säsong och 'Heino' är glad över tillskottet.

– Jag har hört gott om honom både som tävlingsmänniska och person privat. Jag tror och hoppas han kommer ta ytterligare kliv hos oss i AIK Hockey, berättar han och fortsätter:

– Pavel Khomchenko är en välskolad rysk målvakt i en bra ålder som gjort det bra många år i VHL, och även fått känna på spel i KHL för Spartak. Jag ser fram emot att få träffa honom med familj och börja gnugga!

Pavel själv hälsar att han ser mycket fram emot sitt nya uppdrag i Sverige.

– Jag är väldigt glad över att få bli en del av det här laget! Det här är en ära för mig, jag ska göra mitt bästa för att hjälpa klubben och göra allt för att vi som lag ska uppnå de mål vi har satt upp.

– Jag hoppas verkligen att vi får spendera den här säsongen tillsammans med supportrarna och deras stöd. Det kommer hjälpa oss framåt, det är jag säker på! Avslutar han.

Kontraktet med Pavel Khomchenko är skrivet för säsongen 2021/2022.