AIK tar in målvakten Robin Wallin

13 november 2018 16:27
Herr

Johannes Jönsson missar morgondagens match på grund av skada - AIK väljer därför att ta in målvakten Robin Wallin från Väsby IK.


Målvakten Robin Wallin kommer från Väsby IK i Division 1 och har hittills under säsongen spelat åtta matcher och står på 92,7% i räddningsprocent. Imorgon är han med i AIK Hockeys matchtrupp mot IK Pantern.

– Johannes Jönsson missar morgondagens match och vi behöver därmed en målvakt till matchen. Vi registrerar över honom till AIK för att senare besluta om vi ska göra ett långvarigt lån eller ifall han ska tillbaka till Väsby, säger sportchefen Anders Gozzi.

Robin Wallin själv ser fram emot att få dra på sig den svartgula tröjan.

– Det känns väldigt kul, jag har gått och väntat på en chans att få visa upp mig i HockeyAllsvenskan och AIK är en häftig klubb, säger Robin.

Robin, som är närmare två meter lång, beskriver sig själv som en rörlig målvakt, trots sin storlek.

– Jag spelar mycket på min storlek men det som utmärker mig är att jag även är rörlig ute på isen, berättar han som imorgon följer med laget ned till Malmö.

 – Det kan svänga fort i hockey. Istället för att ladda för spel mot Hudiksvall ska jag förbereda mig för spel i HockeyAllsvenskan, det ska bli väldigt roligt.