Henrik Rommel återvänder till AIK: ”Blev glad när Gozzi hörde av sig”

15 april 2019 14:00
Herr

Forwarden Henrik Rommel, senast i Vita Hästen, är tillbaka i AIK Hockey. – Ska bli kul att få spela på rätt sida hemma på Hovet, säger han.


Föregående säsong hos Vita Hästen var Henrik Rommel ett av få glädjeämnen. Forwarden stod för sin bästa säsong på seniornivå och noterades för 22 poäng, varav 12 mål och 10 assist i HockeyAllsvenskan. Nästa säsong kommer förhoppningsvis poängskörden att öka ytterligare när han trär på sig den svartgula tröjan.

– Jag blev väldigt glad när Anders Gozzi (AIK Hockeys sportchef, red.anm) hörde av sig. Det hela gick fort, vilket det oftast gör när det känns rätt. Jag får både komma hem till Stockholm och spela i ett lag jag följt sedan barnsben, berättar Henrik Rommel.

Trots en poängmässigt stark säsong för forwarden har det varit en tuff säsong. Vita Hästen fick kvala sig kvar i HockeyAllsvenskan.

– Det har varit påfrestande att leva i den här bubblan med negativt kval samtidigt som alla andra går på semester. Det var nervöst i laget men det var skönt att jag fick avsluta min tid i Hästen med att hålla laget kvar, säger han.

Henrik Rommel är fostrad i AIK:s hockeyakademi men lämnade klubben efter juniortiden. Efter fem säsonger är han åter hemma.

– Så känns det. Jag har spelat i AIK hela min pojk- och juniortid. Det känns som hemma för mig.

Sportchefen Anders Gozzi fyller i :

– Det är alltid extra roligt när vi kan knyta till oss en AIK:are till truppen. Förutom att han har ett hjärta för klubben har han även egenskaper på isen som kommer hjälpa oss kommande säsong. Henrik är framför allt en teknisk spelare som är bra med pucken, något som kan hjälpa oss i powerplay.

"Alltid kikat lite extra på AIK"

Just powerplay var något av en paradgren för Henrik Rommel i år. Av de 22 poäng forwarden noterades för kom de flesta till i numerärt överläge.

– Det enkla svaret är självförtroende. Får man det av sin tränare rullar det oftast på, säger han och berättar samtidigt att statistiken tyder på stor utvecklingspotential.

– Att så pass många poäng kom till just i powerplay visar att jag har utvecklingsmöjligheter. Det finns helt klart mer att ta i spelet fem mot fem.

Utöver färdigheterna i powerplay betonar Rommel att han kan tillföra laget ytterligare egenskaper.

– Det är främst min skridskoåkning och spelet med puck som jag känner att jag kan bidra med till AIK. Dessutom har jag ett bra skott som jag förhoppningsvis kommer få visa upp inför min nya publik, säger Rommel som är glad att vara på ”rätt sida” hemma på Hovet.

– Det ska bli jäkligt roligt att få representera AIK. Efter säsongen har man alltid kikat på lite extra på AIK, speciellt när det är mycket folk på Hovet. Då är det något extra. Att få spela på rätt sida kommande säsong ska bli en härlig känsla.

Kontraktet med Henrik Rommel är skrivet över kommande säsong.