Poängstark back till AIK

4 augusti 2020 11:00
herr

Han var en av ligans poängstarkaste backar ifjol. Nu är Dennis Fröland klar för AIK. – När väl Gozzi ringde gick det väldigt fort, säger Dennis.


Med sina 30 poäng var Dennis Fröland en av HockeyAllsvenskans mest framgångsrika från sin backposition och bidrog starkt till Karlskogas framgångar ifjol.

– Förra säsongen var bra för min del, jag fick spela mycket och vårt powerplay var bra. Jag lyckades även ta steg i min utveckling och blev bland annat starkare och snabbare vilket gjorde att jag kunde ta för mig mer, säger Dennis.

Innan sina två säsonger i Karlskoga spelade Dennis Fröland i Vimmerby och Divison 1. Steget från just ”Ettan” till HockeyAllsvenskan krävde dock inga större förändringar i spelet enligt Dennis själv.

– Jag var förvånad att det inte var ett större steg. Jag tror att jag hade en fördel tack vare min spelskicklighet som gjorde att jag snabbt kom in i spelet.

Just speluppfattningen är något som Dennis tror kommer vara till nytta när han nu drar på sig AIK-tröjan.

– Min spelskicklighet, passningsspel samt det offensiva spelet är det jag tror jag kommer bidra med mest.

Att det blev just AIK förklarar han enligt följande:

– Jag var lite förvånad när jag fick höra AIK:s intresse men när väl Gozzi ringde gick det hela väldigt fort. Att få komma tillbaka till Stockholm känns väldigt kul. Att även få ha Håkan Åhlund som tränare känns inspirerande. Jag tror hans spelsätt och filosof kommer passa mig.

Sportchefen Anders Gozzi berättar vad han tror AIK får i Dennis.

– Vi får in en spelskicklig back som i sina yngre dagar har spelat forward och center. Det har han stor nytta av i dag då han är väldigt offensiv och kreativ. Dennis kommer bidra i det offensiva spelet samt vårt powerplay.

Kontraktet med Dennis Fröland sträcker sig över säsongen 2021/22.