Oscar Nord ny kapten | Jacob Dahlström blir assisterande
Publicerad: 2020-01-04
herr
AIK Hockey gör en rockad bland kaptenerna. Det innebär att Oscar Nord är ny lagkapten. – Det är stort och en dröm för mig som AIK:are att få leda laget.

AIK:s kaptenstrio blir till en kvartett då Oscar Nord blir ny kapten samtidigt som Jacob Dahlström kommer att bära A på sitt bröst resterande del av säsongen.

– Det är självklart en stor ära och en dröm som AIK:are att få vara kapten för laget. Samtidigt följer det med ett stort ansvar men det ska bara bli spännande, säger Oscar Nord.

Huvudtränaren Bobo Simensen förklarar förändringen ytterligare.

– Oscar har tagit ett stort ansvar och har visat på isen hur hårt han jobbar för laget i varje byte. Vi känner att han är rätt man att leda laget resten av säsongen.

Trots ny roll i laget tror inte Oscar att det kommer förändra hans sätt att vara.

– Det är ett bevis på att jag bidragit med någonting och har visat karaktär. Jag kommer fortsätta vara mig själv och visa vad jag vill med mitt hårda jobb på isen.

Lördagens viktiga bortamatch mot Västervik blir Oscar Nords första som kapten.

– Det kommer bli spännande. Det är en jätteviktig match för oss då Västervik är ett av lagen vi jagar. I och med att vi har en del unga spelare i laget kommer det bli en speciell situation så det gäller att få in dem i gruppen och spelet för att kunna vinna matchen.

Assisterande kaptenerna i laget utgörs av Jacob Dahlström, Kim Tallberg och Johan Larsson.

AIK Ishockey