Bobo Simensen ny tränare för AIK Hockey

17 november 2019 13:30
herr

AIK Hockey har bestämt att göra förändring på huvudtränarpositionen.


Bobo Simensen är tillbaka i AIK Hockey och ersätter Jussi Salo som huvudtränare för klubbens herrlag.

– Vi behöver få tillbaka tron, spelglädjen och energin i gruppen. Vi måste bryta denna förlusttrend och därefter blicka framåt och ta oss upp på säker mark till en början, kommenterar sportchefen Anders Gozzi och utvecklar valet av ny huvudtränare:

– Bobo har varit i AIK tidigare och har ett stort hjärta för klubben med ett stort engagemang och bra karaktär. Egenskaper som vi tror är bra i detta utsatta läge vi befinner oss i. Han gillar även denna typ av utmaning, är en stor vinnarskalle och har gjort bra i från sig tidigare i liknande situationer. Han kom bland annat in säsongen 04/05 och tog tillbaka AIK till Allsvenskan efter en tuff start på säsongen.

Bobo själv ser fram emot att hjälpa klubben i sitt hjärta.

– Jag har varit AIK:are sedan barnsben och det är en stor grej att komma tillbaka. Jag vet att det kommer blir tufft men det finns bra kvalité i spelarna, men laget har inte fått ut sin fulla potential. Min uppgift blir att få spelarna att inse det och skapa ett enkelt spel som gör att vi kan börja vinna matcher, säger Bobo och trycker på att få tillbaka glädjen.

– Tillsammans kan vi göra något väldigt bra. Det gäller att få tillbaka en härlig känsla i gruppen.

I början av veckan kommer det publiceras en längre intervju i AIK Hockeys kanaler där ni supportrar får lära känna Bobo Simensen och hur hans ser på sitt uppdrag. Utöver det kommer även Anders Gozzi att berätta om hur han resonerat och varför han valt att ta beslutet just nu.

Övriga i ledarstaben fortsätter sina uppgifter i AIK Hockey.

Kontraktet med Bobo Simensen är skrivet över säsongen 19/20.