Eric Norin förlänger med AIK

26 juli 2021 17:00
herr

Backen Eric Norin vände hem under förra säsongen och AIK Hockey kan nu presentera att han förlängt kontraktet med två år.


Det var i början av december som ett skadedrabbat AIK Hockey tog in Eric Norin igen efter att ha varit ifrån varandra i tre säsonger. Backen beskrev det då som att få komma hem igen.

Den blivande 30-åringen från Täby anslöt till AIK:s juniorer och har sedan dess hunnit komma hem igen vid tre tillfällen och stått för över 150 A-lagsmatcher.

Norin har chans att öka till 250+ matcher i den svartgula tröjan när han nu förlänger det kontrakt som skrevs i mitten av förra säsongen. En säsong där backen stod för totalt 24 poäng på 35 spelade matcher, och återintroducerade sig för AIK:arna.

–Eric tillhör stommen av spelare som varit i AIK Hockey ett tag och gått hela vägen genom juniorleden och det glädjer oss att få ha kvar dessa spelare. Eric har visat att han är en otroligt pålitlig back och är bra i båda ändarna av banan. Senaste säsongen tog den offensiva utdelningen en studs uppåt vilket vi hoppas kommer fortsätta under kommande säsonger hos oss, kommenterar sportchefen Christoffer Malm.

–Det var roligt att få komma tillbaka till AIK förra säsongen och det känns verkligen superkul att få representera klubben de kommande två åren! Nu längtar jag tills säsongen drar igång så vi förhoppningsvis får träffa supportrarna, och att vi kan ta steget till SHL igen. Kom igen gnaget! Hälsar Eric.

Kontraktet med Eric Norin är skrivet t.o.m säsongen 2022/2023.