AIK värvar Johan Porsberger

10 maj 2019 10:00
Herr

Han var en av anledningarna till att Leksand tog klivet upp till SHL förra säsongen. Nu har Johan Porsberger skrivit på för AIK. – Det här känns som rätt val för min del och jag hoppas kunna bidra till framgångar för AIK och klubbens supportrar, säger han.


Med sina 31 poäng var han Leksands fjärde bäste poängplockare ifjol. Nästa säsong kommer Johan Porsberger att skjuta poäng åt AIK.

– Det här känns som rätt val för min del och jag hoppas kunna bidra till framgångar för AIK och klubbens supportrar. Jag ser fram emot att få representera AIK, berättar Johan Porsberger.

Sportchefen Anders Gozzi är glad att kunna knyta forwarden till sitt lagbygge.

– Johan är en väldigt duktig offensiv spelare och var en av Leksands bästa forwards när de gick upp i våras. Vi får in en offensiv spets som de senaste åren producerat många poäng. Med sitt fina skott kommer Johan bli väldigt användbar, framföra allt i powerplay, berättar Anders Gozzi.

Johan Porsberger, som lyfte sitt spel under våren, håller själv med att hans spel i numerärt överläge kan fungera som ett extra vapen.

– Likt hela laget fick jag ett lyft när Roger Melin kom till Leksand. Jag fick mer förtroende på isen, vilket gjorde att jag höjde mitt spel. Nu hoppas jag kunna bidra med mina offensiva egenskaper, däribland mitt skott, i den svartgula tröjan. Jag fick en bra känsla när jag pratade med Anders Gozzi och jag längtar att få träffa mina nya lagkamrater.

Johan Porsberg siktar på att ansluta till laget nästa vecka.

Kontraktet med Johan Porsberger är skrivet över kommande säsong.