AIK värvar meriterad back

10 juni 2019 12:32
Herr

AIK värvar backen Robin Jacobsson som återvänder till svensk hockey efter tre säsonger utomlands. – Det ska bli väldigt kul att få representera AIK. Mina första hockeyminnen är just med denna klubb, säger Robin Jacobsson.


Robin Jacobsson har de tre senaste säsonger spelat utomlands, två år i finska KooKoo och senast i Österrikiska Graz 99ers. Säsonger som han menar har format honom, både som hockeyspelare samt person.

– Under mina år fick jag prova på olika hockeystilar, vilket var väldigt lärorikt. Spelet i Finland tyckte jag mycket om då det var fysiskt och det tilläts mer ute på isen. Rinkarna var även olika storlekar vilket gjorde att spelstilarna kunde variera. I Österrike var det mer fokus på det offensiva spelet.

När blickarna började riktas mot Sverige blev AIK snabbt ett alternativ.

– Det ska bli väldigt kul att få representera AIK. Bland mina första hockeyminnen är just med AIK. Min pappa är AIK:are och när jag var ung åkte vi till Globen och såg bland annat Miikka Kiprusoff som låg i split på mållinje, berättar Robin som framhäver sin fysik och sitt skott som två styrkor i sitt spel.

– Jag trivs på isen i alla lägen och vill gärna använda min fysisk så mycket som möjligt. Offensivt försöker jag bidra så gott jag kan med mitt skott.

Sportchefen Anders Gozzi håller med i beskrivningen.

– Robin är stor och reslig back som har en tuff och aggressiv spelstil i egen zon. Med Robin får vi in mycket erfarenhet och som redan känner till Stockholm.

Utöver erfarenhet besitter Robin även goda ledarskapsförmågor.

– Jag har under min karriär burit både ”A” och ”C”. Jag kanske inte är den som alltid hörs men brinner för det jag gör och försöker alltid ge 100%. Det är en del av ledarskap också - att föregå med gott exempel. I övrigt är jag en glad människa och vill få alla att trivas och försöker sprida glädje. Behöver jag ryta ifrån gör jag det också såklart.

I laget finns ett par spelare som Robin har spelat med tidigare och som han ser fram emot att få träffa igen.

– Jag har bland annat spelat med Johan Porsberger och Kim Tallberg känner jag sedan tidigare. Vi är båda gotlänningar och brukar ses på somrarna för att vara på is tillsammans. Jag träffade Kim så sent som i torsdags och snackade om AIK och det ska bli skitkul att få spela med honom.

Till supportrarna, som han längtar att få träffa, har en hälsning.

– Det ska bli grymt kul att få träffa alla dem i höst. Jag hoppas de är lika taggade som jag och övriga i laget.

Kontraktet med Robin Jacobsson är skrivet på två år.