Henrik Nilsson tillbaka i AIK Hockey
Publicerad: 2019-04-03
Herr
Backen Henrik Nilsson har skrivit på för AIK Hockey och är därmed är tillbaka efter sju säsonger. – Jag vill vara AIK:s försvarsgeneral, hälsar han.

Senaste gången Henrik Nilsson drog på sig den svartgula tröjan var säsongen 2011/12. Nästa säsong är det dags igen.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att vara tillbaka i AIK. Jag har haft en tanke att alltid komma tillbaka och spela för här igen då jag har starka känslor för klubben. Det är hemma för mig och den klubb som fostrat mig till den spelare jag är idag. När Anders Gozzi hörde av sig passade det bra för mig, vi har precis fått ett barn och vi har sneglat på att komma tillbaka. Vi har pratat tidigare säsonger men det är först nu det passar för oss, berättar Henrik Nilsson.

AIK Hockeys sportchef, Anders Gozzi, beskriver sitt nyförvärv som en stabil backpjäs som laget kommer få stor nytta av kommande säsong.

– Henrik spelade tidigare i AIK:s juniorer och är en väldigt duktig tvåvägsback och han har tagit steg för steg och utvecklats ytterligare i den finska ligan. Han har även erfarenhet från SHL med Karlskrona, vilket har gjort honom till en stabil back som vi kommer få stor nytta av, speciellt hans spel med puck och förmåga att läsa spelet.

Henrik Nilsson håller med om att han har tagit stora kliv och är en annan typ av spelare jämfört med hans förra sejour i AIK.

– Jag är många erfarenheter rikare och har varit med om kval uppåt och nedåt, både lyckats och misslyckats vilket har satt prägel på mitt spel. I min förra sejour var jag offensiv och spelade mycket i powerplay. Nu har jag ändrat min spelstil och är mer defensiv, jag vill vara en försvarsgeneral. Det ska inte vara någon spelare som ska jäklas med våra målvakter, säger han och tillägger:

– Jag har även en ytterligare växel i det offensiva spelet att lägga in.

Fjolåret spelade Nilsson i finska Pelicanes. Laget tog sig till slutspel men föll i första omgången mot IFK Helsingfors. Trots uttåget var Henrik Nilsson nöjd med sin säsong.

– För min del fick jag en bra start på säsongen men åkte därefter på en skada som höll mig borta i en månad. Efter jul prickade jag åter formen och spelade väldigt bra ända in i slutspelet. Jag fick spela i många viktiga situationer, vilket jag trivs med. Tyvärr förlorade vi mot Helsingfors i kvartsfinalen med 4–2 i matcher.

Kontraktet med AIK Hockey är påskrivet men det kommer dröja några veckor innan Henrik Nilsson ansluter till laget. Familjen har nämligen precis fått en son.

– Du ringer mig när jag är på sjukhuset. Vi fick en son i söndags och vi är väldigt glada. Men vi behöver vänta några veckor innan vi kan flyga från Helsingfors. Vi hann inte åka hem efter uttåget i slutspelet utan fick ta oss till sjukhuset kort efteråt. När vi kan flyga kommer vi först ta oss till lägenheten i Karlskrona för att göra i ordning allt men jag kommer ta mig så snabbt jag kan till Stockholm. Jag vill träffa grabbarna och vara med från start!

Kontraktet med Henrik Nilsson är skrivet över kommande säsong.

AIK Ishockey