Fanny Rask tillbaka i AIK

1 juli 2019 10:00
Dam

Fanny Rask är tillbaka i AIK. Med över 300 matcher i SDHL varav över 120 matcher och ett SM-guld i AIK-tröjan återvänder Fanny från HV71. – Det känns väldigt bra att få komma tillbaka och känna det igen, säger Fanny.


Efter fyra säsonger i HV71 är forwarden nu tillbaka i AIK.

  • Fanny är en spelare med hög kvalité, som har varit en av de bästa spelarna i vår liga under en längre tid, säger Jared Cipparone.

Fanny hoppas själv kunna bidra med sin offensiva spets.

  • Jag skulle säga att jag är en skridskostark puckvinnare som kan skapa lägen och jag hoppas kunna utnyttja det mer den här säsongen och göra fler mål, svarar Fanny själv om vilken spelstil hon har.

Hur var den gångna säsongen?

  • Den var väldigt mycket upp och ner, men jag kände ändå att jag höjde mig i slutet av säsongen och avslutade den bra.

Hur var det att spela mot AIK?

  • AIK är alltid hårda att möta, så jag ser fram emot att spela med Gnaget istället för mot igen, svarar Fanny med ett leende.

Jared berättar att Fanny kommer göra skillnad, både i den offensiva och defensiva zonen.

  • Hon kommer bidra både i vårt offensiva spel men också defensivt. Hon är en pålitlig spelare och kommer att vara en bra ledare för vårt lag. Vi lägger till en spelare med hög klass men också en bra person. Vi är väldigt glada att Fanny har valt att återvända till AIK.

Varför valde du att komma ”hem” till AIK?

  • Jag har alltid sagt att jag någon gång ska komma tillbaka och det kändes väldigt rätt just nu. Det finns en känsla här som är svår att beskriva, så det känns väldigt bra att få komma tillbaka och känna det igen.

Tankar om kommande säsong?

  • Det ska bli spännande att se vad vi kan göra den här säsongen. Jag tycker lagbygget ser bra ut och vi har en blandning med lite yngre och äldre spelare. Många skickliga spelare som varit med länge och vet vad som krävs.

Något du vill hälsa supportrarna?

  • Nu kör vi Gnaget!

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.