AIK lånar in Thimo Nickl

1 september 2021 13:59
herr

AIK Hockey lånar backen Thimo Nickl från Rögle BK, lånet gäller för hela säsongen.


Igår stod det klart att AIK lånar in forwarden Daniel Torgersson från Frölunda, idag kan vi meddela att man även tar in den österrikiska backen Thimo Nickl från Rögle BK på lån över säsongen.

–Thimo är en kille jag känner väl till då jag jobbade med honom förra säsongen i Rögle. Han är en professionell spelare som varje dag jobbar för att bli bättre både på och utanför isen. Thimo är en stor och skridskostark högerfattad back som är bra åt båda hållen av isen, berättar Christoffer Malm.

–Jag ser fram emot att återigen få chansen att jobba med Thimo och önskar honom varmt välkommen till AIK och Stockholm, avslutar sportchefen.

Den blivande 20-åringen Thimo Nickl från södra Österrike kom till Sverige för att spela hockey förra året efter en utebliven säsong i Kanada. På grund av pandemin kunde Thimo inte återvända till den kanadensiska ligan QMJHL där han spenderade säsongen 19/20, vilket resulterade i att han följde med en vän till Rögle.

–Min agents son skulle spela i Rögle, så vi kollade om det fanns plats för mig i deras J20-lag, vilket det gjorde. Så jag åkte hit och kunde spela till mig ett A-lagskontrakt, berättar Thimo på promenaden från ishallen i Ängelholm.

–Jag har verkligen trivts här, folk är trevliga, det är en bra kultur och hockeyn är ännu bättre. Sedan barnsben har jag velat åka till Sverige och spela, det är ett av de bästa hockey-länderna i världen. Och nu har jag fått chansen att vara här och spela med alla dessa duktiga spelare, förklarar han.

Thimo Nickl är en stor tvåvägsback som spelar fysiskt och har ett bra skott. Som person beskriver han sig som en ödmjuk kille som gärna skämtar med kompisarna. Han ansluter nu till AIK Hockey under den stundande säsongen där han vill komma tillbaka i matchform och ta igen de matcher som han, som många andra unga spelare, missade förra säsongen på grund av pandemin.

–Jag spelade inte så mycket förra säsongen, så det var mest träning hela tiden. Men jag tycker jag förbättrade alla områden som jag kunde träna på. Nu vill jag komma in i matchrytmen igen, spela tävlingsmatcher och ha kul igen!

–Jag tycker HockeyAllsvenskan är en otroligt bra liga. Jag spelade några matcher med Mora förra säsongen så jag fick uppleva det själv. Men jag kan tyvärr inte så mycket om AIK än, jag var på Hovet och spelade mot Djurgården förra säsongen. Det är ungefär det jag vet, jag får öppna några böcker och plugga på, erkänner Thimo.

Thimo Nickl må vara ny i Sverige och framförallt i AIK Hockey, men Stockholm känner han till sedan tidigare och berättar att han ser mycket fram emot att få utforska staden ännu mer samtidigt som han lär känna sina nya lagkamrater.

–Jag har kikat igenom laget, det är ingen jag känner personligen. Nu kommande dagar så blir det att lära känna alla och skapa nya vänskaper. Stockholm har jag nästan hunnit blivit kär i, jag har varit inne i stan två gånger med mina föräldrar och det är en så vacker stad. Jag är väldigt glad över att få bo och spela hockey här, säger han.

Thimo ansluter till laget under dagen och redan på fredag väntar lagets nästa match och han hoppas att han står med i laguppställningen.

–Det känns kul att det är match redan på fredag, det är inte mitt beslut om jag får spela men oavsett så är jag redo för utmaningen. Jag kan knappt vänta på att få spela match nu och längtar tills jag kliver av tåget i Stockholm!

Utlåningen av Thimo Nickl gäller över hela säsongen 2021/2022 och han kan ett fåtal gånger återvända till Rögle BK vid eventuella skadeproblem.