Fransk landslagsspelare till AIK

1 juli 2020 13:00
dam

Ifjol spelade hon mot AIK men kommande säsong kommer Betty Jouanny att bära de svartgula färgerna. – Jag längtar till att jag får spela för AIK som är ett av SDHL:s bästa lag, säger hon.


Betty har de senaste sju säsongerna spelat i SDHL och är därmed ett känt ansikte för många. I fjol spelade hon i Leksand och hade sin bästa säsong, poängmässigt, med 20 poäng på kontot. Trots hennes offensiva färdigheter ser hon sig själv som en tvåvägsforward.

– Jag vill gärna använda min snabbhet och teknik ute på isen för att hjälpa laget både offensivt och defensivt. Jag älskar att träna och tävla och känner att AIK kommer passa mig utmärkt. Det är ett lag som är jobbigt att möta och vill spela en fartfylld hockey.

Under sin karriär har Betty hunnit med att representera Frankrike i flera mästerskap och just rutinen är något som Jared hoppas att laget kommer få dra nytta av under säsongen.

– Betty kommer från en stark säsong och vi hoppas självklart att hon kommer fortsätta i samma spår hos oss. Utöver hennes offensiva egenskaper får vi in en hårt arbetande forward som är pålitlig i det defensiva arbetet. Hon besitter även erfarenheter från internationella mästerskap och tidigare säsonger i SDHL som vi tror kan lyfta oss ytterligare.

Betty Jouanny kommer bära #15.