Norsk landslagsman till AIK

19 april 2020 12:02
herr

Backen Christian Kåsastul är klar för AIK kommande säsong. – Ska bli kul att få spela för en sådan stor klubb som AIK, säger Christian.


Med både VM och OS-kval i den norska tröjan och en inhemsk titel går nu flyttlasset från Norge och Frisk Asker till Sverige och AIK Hockey. Anders Gozzi berättar att laget får in en skridskostark back som även bidrar i det fysiska spelet.

– Christian är en vältränad, skridskostark och fysisk back med meriter från bland annat VM, ett mästerskap han även skulle ha spelat i år om det inte blivit inställt. Han har redan känt på spel i HockeyAllsvenskan för några år sedan och har sedan dess utvecklats ytterligare i både det defensiva och offensiva spelet.

Nyförvärvet själv håller med i beskrivningen om sig själv.

– Jag är främst en defensiv back med fokus på bra och hårt försvarsspel med bra förstapass och bra skridskoåkning.

Christians förra sejour i HockeyAllsvenskan var säsongen 2017/18 då han spelade i Vita Hästen. Något som lärde honom skillnaden mellan den norska ligan och HockeyAllsvenskan.

– Den största skillnaden är att alla matcher är jämnare. Lagen har möjlighet att slå alla och det går fortare i Sverige.

Christian har skördat stora framgångar i den norska ligan och blev säsongen 2018/19 norsk mästare i en final som Christian själv avgjorde med skott från blå. Säsongen kröntes därefter med VM-spel.

– Det var en härlig säsong. Vi hade det tufft i början men vi kämpade oss uppåt i tabellen och prickade formen i slutspelet och det efterföljande VM-slutspelet var mitt första VM. Jag har tidigare varit med i OS-kval men detta var också speciellt, vi spelade bland annat mot Sverige men vi behöver inte prata om slutresultatet, säger han och skrattar.

Vad han själv hoppas kunna tillföra AIK kommande säsong är framför allt en fysisk hockey.

– Jag kommer bidra med ett bra och tufft spel och kommer göra allt för att AIK ska vara i toppen.

Kontraktet med Christian Kåsastul sträcker sig över säsongen 2020/21.