Nicklas Heinerö tillbaka i AIK

23 april 2020 12:00
herr

SHL-meriterade Nicklas Heinerö återvänder till AIK. – Är AIK:are sedan barnsben så det ska bli jättekul att få komma hem igen.


Redan säsongen 2009/10 gjorde Nicklas Heinerö sin första match i AIK-tröjan i klubbens J18-lag. Nu väntar hans tredje sejour i AIK.

– Att få vara tillbaka i Stockholm och AIK känns väldigt kul och inspirerande. Att även åter få vara med Håkan Åhlund känns mycket bra. Vi känner varandra och jag har ett stort förtroende för honom.

Nicklas spelade förra året i SHL och Oskarshamn men väljer att gå tillbaka till AIK.

– Det var en rolig tid i Oskarshamn och jag har samlat på mig erfarenheter. Men AIK känns som en väldigt kul utmaning och som jag nämnde tidigare var Håkan en stor faktorn samtidigt som Gozzi har visat ett stort intresse för mig.

Fjolåret anser Nicklas gav honom mycket.

– Inledningen var lite trög men efter nyår och mot kvalet hittade jag toppformen och gjorde en riktigt bra avslutning och fick visa att jag håller på en hög nivå, säger han och berättar skillnaden mellan SHL och HockeyAllsvenskan:

– Klart det är skillnad. Alla är lite skickligare och snäppet starkare sedan kanske inte tempot skiljer så mycket utan det är snarare spelarnas skicklighet på isen.

AIK:s sportchef Anders Gozzi berättar varför han knutit till sig Heinerö.

– Nicklas har tidigare haft otur med skador men sista två åren har han varit hel och visat sin potential. Vi får in en spelare som är både spelskicklig, kvick, smart och som vi kommer ha stor nytt av.

Nicklas hoppas själv att han främst kommer att få bidra med sina offensiva kvalitéer.

– Jag har en del rutin som jag förhoppningsvis kan bidra med. Jag är pålitlig åt bägge håll med hårt jobb men jag tror att jag har mest att bidra med mina offensiva krafter.

Kontraktet med Nicklas Heinerö sträcker sig över säsongen 2021/22