AIK Hockey satsar
Publicerad: 2023-04-03
Herr
Klubben meddelar om betydande ekonomiskt tillskott samt att Niklas Persson rekryterats som ny sportchef för AIK Hockey.

Det är med stor glädje och tacksamhet som AIK Hockey nu kan meddela att betydande ekonomiska tillskott har avtalats – där majoriteten av kapitalet är garanterat för de kommande tre årens satsning mot SHL.

Tillskotten kommer att möjliggöra ett ännu starkare lag och i sin tur kraftigt öka intresset bland supportrar och sponsorer säger ordförande Johan Palmgren och VD Anders Olson. Mer detaljer om satsningen utkommer senare.

AIK Hockey har skrivit kontrakt med Niklas Persson som kommer att tillträda som ny sportchef. Niklas som de senast fem åren varit sportchef för Linköping och har tidigare en lång och framgångsrik karriär som spelare, tar nu över det sportsliga ansvaret under april månad. 

  • Efter en lång och robust rekryteringsprocess med många mycket kompetenta och intressanta kandidater, där vi noga beaktat och övervägt var vi som organisation befinner oss och vart vi vill de kommande åren, har nu valet fallit på Niklas Persson. Vi är mycket glada över att kunna knyta Niklas till oss som kommer med den erfarenhet och det ledarskap vi behöver för att driva såväl vår herr - junior och ungdomsverksamhet till nya och högre nivåer, säger Anders Olson.

Niklas Persson om att bli AIK:s nya sportchef. 

  • Det känns otroligt roligt, grymt inspirerande och som en ruggigt spännande utmaning att komma till AIK. Jag har redan märkt av hur starkt varumärket AIK är, hur stort intresset samt engagemanget kring klubben är vilket känns väldigt inspirerande. Jag tycker att man till exempel visar under slutspelet att det finns ett enormt stöd till laget och det ska vi ta till vara på, säger Persson.

Persson utvecklar om vad målet framöver är med AIK.

  • Den stora och långsiktiga målsättningen är självklart att ta AIK tillbaka till SHL. För att nå dit behöver vi först etablera oss som ett topplag och göra bra saker i hela föreningen. Det är en tuff målsättning men är vi med där uppe och fightas på kontinuerlig basis över tid så ger vi oss chansen att lyckas, avslutar Persson.

Kontraktet med Niklas Persson är skrivet över två år, med option om förlängning. 

Kontaktperson

Anders Olson, 

[email protected]

AIK Hockey