Sampa är hemma!

7 juli 2021 12:00
herr

1 år, 10 månader och 29 dagar har det gått sedan Christian Sandberg lämnade AIK Hockey – Men varför sörja tider som passerat… Sampa är nu hemma igen!


För två veckor sedan gick AIK Hockey ut med nyheten att klubben har intentionen att ta hem Sampa, som själv visat intresse för att återvända. I och med en begränsad budget med tanke på förra säsongens uteblivna intäkter valde AIK Hockey att vända sig till supportrar och partners som länge längtat efter att få se Sandberg i rätt färger igen.

Tillsammans har vi gjort det möjligt och Sampa är nu hemma i AIK Hockey!

Efter den två veckors långa kampanjen har ni lyckats samla ihop över otroliga 500 000 kr. Att så många supportrar och partners har ställt upp och gjort det möjligt för denna värvningen att ske, det är ett gott tecken och ett krafttag inför den kommande säsongen. Trots tuffa pandemitider visar AIK:arna att tillsammans är vägen framåt, och vi hoppas att ni är med oss på samma sätt i höst när vi tar oss an en ny säsong både i HockeyAllsvenskan och i SDHL!

–Det känns fantastiskt och grymt roligt att vara hemma igen! Jag ser fram emot att få dra igång och känna den pulsen. Vi ska börja bygga nånting, det är en resa vi ska göra och det känns väldigt spännande och väldigt lockande, berättar Christian. (Ta del av en längre intervju med Christian på hemsidan senare idag.)

Christoffer Malm, sportchef, är både imponerad av den kraftsamling som gjorts under dessa två veckor samt glad över att kunna addera Christian Sandberg till det lag som ska slåss i toppen av HockeyAllsvenskan kommande säsong.

–Det känns väldigt bra att detta är klart, att vi kunde knyta till oss en så viktig pusselbit i lagbygget som Christian Sandberg. Han står som sagt för väldigt mycket av det vi vill se i AIK och vi är väldigt glada att få hälsa honom välkommen hem, berättar han och fortsätter:

–Jag vill rikta ett stort tack till alla privatpersoner och partners som varit med och gjort detta möjligt, däribland Det Svartgula Hockeyhjärtat som bidragit på ett fantastiskt sätt!

Det Svartgula Hockeyhjärtat, en ideell supporterförening med syftet att stötta klubben sportsligt med hjälp av ekonomiska medel från dess medlemmar, kunde förra säsongen vara med och se till att Max Lindholm kom tillbaka till AIK. Nu har man alltså gjort det igen, genom generösa bidrag till insamlingen för att ta hem Sandberg.

–Vi startade denna förening med ett syfte, att stärka AIK på och av isen, så när vi fick frågan så var det en självklarhet för oss att vara med och bidra till att ta hem Sampa. Det är exakt det här vi vill kunna assistera med och att få göra det med just en värvning som Christian är väldigt stort för Det Svartgula Hockeyhjärtat och alla våra medlemmar. I Sampa får vi en rutinerad spelare på isen men framför allt en kulturbärare som kan förmedla en genuin känsla för skölden till juniorer och de spelare som ej har en koppling till AIK, berättar Niclas Broberg, ordförande i Det Svartgula Hockeyhjärtat.

–Det är tack vare våra medlemmar som vi kan vara med och bidra på det här sättet, och ju fler medlemmar vi blir desto fler och större värvningar kan vi hjälpa AIK Hockey med, avslutar Niclas Broberg.

Läs mer om Det Svartgula Hockeyhjärtat här ››