Jake McGrew missar resten av säsongen
Publicerad: 2022-11-21
Herr
Sportchef Christoffer Malm kommenterar skadan samt truppstatusen i övrigt

Tråkiga nyheter i att Jake McGrew blir borta resten av säsongen. Kan du berätta vad som hänt?

Oerhört tråkigt givetvis, både för oss men framförallt för Jake som person som tvingas till operation efter en knäskada och inte kan spela mer denna säsongen. Jake råkade ut för en smäll i matchen mot Tingsryd och efter läkarbesök och MR visade det sig tyvärr vara ett korsband och därmed också säsongen över för Jakes del.

Jag vill passa på att tacka Jake för hans tid här hos oss och önska honom snabb rehabilitering.

Finns det redan idag någon ambition att fylla platsen han lämnar efter sig, eller är det för tidigt att säga? 

Rent numerärt klarar vi oss då vi idag har 13 forwards på kontrakt samt spelare från juniorerna som knackar på. Men givetvis är vi öppna för att addera en spelare om vi anser att vi hittat någon som vi tror kan göra oss bättre, nu när Jake lämnat.

Laget har varit något skadedrabbat även i övrigt, vad är statusen på Flood och även Deilert?

Deilert jobbar på med sin rehabilitering men i övrigt har jag tyvärr ingen mer information där i dagsläget. 

Flood råkade ut för en skada som varit lite långrandig men är tillbaka vilken dag som helst, vilket vi är väldigt glada för!

Vi tackade av Simon Forsmark från Örebro tidigare och Alexander Lundqvist har kommit in från Leksand. Hur ser du på det senaste lånet?

Jag tycker att Alexander visat upp ett moget spel och anpassat sig väldigt bra på den korta tiden redan. Han spelar rakt, enkelt och väldigt ärligt i sitt sätt att spela över hela banan vilket vi värdesätter. Där är vi väldigt nöjda med hans intåg.

Hockey AIK