Välkommen, Victor!
Publicerad: 2024-04-14
Herr
AIK skriver ett tvåårskontrakt med målvakten Victor Brattström som senast kommer från en stark sejour i BIK Karlskoga.

Det står nu klart att Brattström stärker vår svartgula målvaktssida framöver och ansluter till AIK efter att ett minst sagt händelserikt år för den 27-årige målvakten passerat. Då han under årets säsong representerat och vaktat målet i fyra olika klubbar. 

Slutskedet av årets säsong slutade på ett positivt sätt för Brattström då han stod för ett par starka insatser i SHL i Färjestad innan han blev utlånad till Karlskoga, där han fortsatte att visa upp ett fint målvaktsspel. Med en räddningsprocent på över 92% under grundserien samt med liknande siffror i slutspelet avslutade han en händelserik säsong på ett imponerande sätt. 

Karriären startade för Brattström i Göteborg och i Frölundas juniorlag och den nu 27-åriga målvakten har därefter hunnit med att skaffa sig rejält med rutin. Brattström har bland annat vaktat kassen i Timrå samt i KooKoo i den finska högstaligan och även gjort resan över till Nordamerika för spel i AHL.

Nu har målvakten skrivit på ett svartgult avtal som gör att han är svartgul de kommande två åren.

Målvaktstränaren Heino-Lindberg om vad det är för målvakt Gnaget nu får in till klubben. 

– Victor är en etablerad och stabil målvakt som även har varit över i Nordamerika och prövat på lyckan. Han är en motiverad samt målinriktad kille och som målvakt är han stor, snabb och väldigt tävlingsinriktad. Jag ser framemot att se honom i AIK och att få jobba tillsammans med Victor, säger Heino-Lindberg

Sportchef Persson utvecklar om rekryteringen av Brattström, säsongens andra nyförvärv. 

– Ytterligare en del av lagbygget på plats och det är kul att Victor väljer att fortsätta karriären i AIK. Han är en ambitiös målvakt som vi hade på tapeten redan för ett år sedan och som vi har fortsatt följa under årets säsong som han avslutade på ett starkt sätt. 

Han har även tidigare gjort den typ av resa vi vill göra med AIK och det ska bli spännande att nu få se honom i AIK-tröjan, säger Persson.

Brattström om hur det känns att ha Hovet som sin hemmaborg kommande säsongerna. 

– Jag har spelat på ett kokande Hovet som motståndare och det känns otroligt stort att nu få äran att representera AIK och att få spela framför alla supportrar. Det känns som att AIK är på frammarsch och jag är verkligen taggad för att snart gå in och bidra för klubben.

Jag är en målvakt som spelar med ett stort lugn och har en god spelförståelse och är en person som sätter ett värde och stolthet i att tävla i alla situationer. Att få göra flytten till Stockholm känns även skönt då jag bott i stan till och från en längre tid, på ett sätt känns det därför som att komma hem, avslutar Brattström. 

Vi säger varmt välkommen hem till Stockholm och den Allmänna Idrottsklubben, Victor!

Kontraktet med Brattström är ett tvåårskontrakt som sträcker sig över 25/26.

AIK Hockey
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner