AIK värvar Mille Kunnerup Sørensen
Publicerad: 2022-06-10
Dam
AIK Hockey tar in forwarden Mille Kunnerup Sørensen från Malmö Redhawks till kommande säsong.

AIK har gjort klart med den tidigare Malmöforwarden Mille Kunnerup Sørensen som ansluter till laget inför kommande säsong.

–Mille är en lite mindre forward med en väldigt bra skridskoåkning som hon utnyttjar i varje byte, hon är väldigt jobbig att möta vilket några av våra backar fick känna på under fjolåret i kvalet mot Malmö, inleder huvudtränare och sportchef Calle Wendt som tränat Mille i två säsonger i Malmö Redhawks.

–Mille är ung, hungrig och vill ta nästa steg i sin karriär och därför kommer hon passa perfekt in i det lagbygget vi har med många spelare som vill jobba hårt för att utvecklas och bli bättre över tid, lägger han till.

20-åriga Mille Kunnerup Sørensen från Danmark kom till Sverige och Malmö Redhawks inför förra säsongen i jakten på en högre och mer professionell nivå av hockey.

–Spelet skiljer sig väldigt mycket från Danmark, även DamEttan är mycket bättre än hockeyn där. Sverige är mycket mer professionellt, med fystränare och sådant, det har vi inte hemma. Jag ser fram emot att spela med de bästa tjejerna i Skandinavien, berättar Mille.

Precis som huvudtränare Wendt redan förklarat är Mille en skridskostark liten forward, hon berättar att hon är en kämpe som inte ger upp och har mycket passion för sporten.

–Jag hoppas att säsongen i AIK kan hjälpa mig att utveckla min skicklighetsnivå. Som Agi [Agata Sarnovska] sa så spelade vi väldigt mycket i offensiv zon förra säsongen i Malmö, så jag vill verkligen testa att spela på en högre nivå både offensivt men också defensivt, säger Mille som känner både Sarnovska och Wendt från tiden i Malmö Redhawks.

Mille beskriver sig som en lugn person, vilket tydligt framgår under samtalet med henne. Hon stressar inte fram svaren, och när hon ombeds berätta om sig själv som person blir betänketiden längre.

–Det är en svår fråga… Jag är väldigt positiv och tycker verkligen om att umgås med människor för att jag är väldigt social. Därför skulle det kännas kul om gruppen kom ihop bra och vi har en bra lagkänsla och kan umgås mycket utanför isen också, säger hon till sist.

Efter bara en säsong i DamEttan tar Mille nu chansen i SDHL med AIK, men erkänner att det känns skönt att inte flytta till Stockholm helt själv i och med att hon känner både Agata Sarnovska och Calle Wendt sedan tidigare.

–Jag ville verkligen spela på en högre nivå med snabbare och starkare spelare, en bättre liga generellt. Dessutom tror jag att Stockholm är en perfekt match för mig för att det blir lättare att studera här i och med att de har bra möjligheter för internationella studenter. Det är en vacker stad också så det ska bli kul att åka dit, berättar danskan.

Utöver kvalmatcherna mot AIK i våras har Mille inte någon jättetydlig bild av klubben ännu, men hon berättar att hon ser fram emot att komma till- och vara en del av en så stor organisation som AIK är.

–Vi har inte satt upp några specifika mål med Calle och tjejerna än, det kommer vi att göra när alla samlas och får träffa varandra. Men mitt mål, och klubbens också, är ju att ta sig till slutspel!

–Jag ser verkligen fram emot att träffa de andra och lära känna dem! Förhoppningsvis får vi en bra hockeysäsong och att alla kan utvecklas som lag, avslutar Mille förväntansfullt.

Kontraktet med Mille Kunnerup Sørensen är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey