Oskar Magnusson förlänger kontraktet

29 juli 2022 13:00
Herr

Landslagsaktuella Oskar Magnusson förlänger sitt kontrakt med AIK Hockey.


Oskar Magnusson värvades till AIK inför föregående säsong, en ung och hungrig forward som fostrats i Malmö Redhawks organisation. Oskar imponerade i sin första säsong i AIK och tog stora steg framåt, nu får han chansen att fortsätta på den inslagna vägen då parterna kommit överens om en förlängning.

–'Mankan' gjorde sin första riktiga seniorsäsong, trots junior åldersmässigt, och tog steg framåt under säsongen som gick. Han fick chansen att åka på JVM som sedermera avbröts men är i skrivande stund iväg igen i den svenska truppen, säger sportchef Christoffer Malm och fortsätter:

–Vi är säkra på att Oskar kommer att ta ytterligare steg och vi är glada att han väljer att stanna kommande säsonger!

Unga Oskar Magnusson hälsar att han "ser fram emot att få spela ytterligare två säsonger i Stockholms bästa klubb!"

–Valet att förlänga med AIK var enkelt då jag känner att jag blivit bättre och bättre här, AIK är en bra klubb att utvecklas i. Jag tycker även att det är en organisation med höga krav som vill vinna, vilket passar mig perfekt, fortsätter han.

20-åringen har under tiden i AIK även fortsatt att tas ut till juniorlandslagen och blev åter uttagen till det Junior-VM som ställdes in på grund av pandemin, som istället spelas 9-20 augusti i Edmonton, Kanada. Men Oskar ser nu främst fram emot den kommande tiden i AIK.

–Kommande säsong tror jag starkt på och det ska bli kul att se vad vi kan göra med denna grupp. Det ska framförallt bli väldigt kul att få spela Stockholmsderbyn!

–Jag kommer att vara på Hovet, och jag hoppas vi ses där, avslutar Oskar.

Kontraktet med Oskar Magnusson är skrivet över säsongen 2023/2024.