Målvaktstalangen Ellen Jonsson till AIK
Publicerad: 2022-06-14
dam
AIK Hockey är glada att presentera att man gjort klart med Ellen Jonsson, vinnare av förra säsongens målvaktsliga.

AIK Hockey har gjort klart med målvakten Ellen Jonsson, som säsongen 21/22 vann målvaktsligan med sina 92,64 i räddningsprocent. Efter en lång tid i Brynäs söker hon sig nu vidare för att utvecklas.

–I Ellen får vi en målvakt som verkligen brinner för att utvecklas. Hon har dessutom fått göra en del matcher med landslaget som visar vilken hög nivå hon håller. Hon spelade så sent som i våras i SM-finalerna med Brynäs och höll en hög nivå under hela slutspelet, berättar huvudtränare och sportchef Calle Wendt och fortsätter:

–Vi har fått en mycket bra bild av Ellen under våra samtal och är säkra på att hon kommer passa in hos oss med många spelare som vill jobba hårt för att fortsätta utvecklas.

Ellen är med sina nyss fyllda 24 år en erfaren målvakt i SDHL, hon har tillhört Brynäs i nio raka säsonger och vaktade buren som förstemålvakt i SM-finaler mot Luleå/MSSK i våras. Men nu söker Ellen sig vidare.

–Jag känner väl nu att det är dags att se lite andra saker, och utvecklas på ett annat sätt. Det blir lätt att man hamnar i samma banor när man är i samma position en längre tid, inleder Ellen och tar direkt upp sitt nya uppdrag:

–Nu ska jag få komma någonstans där de vill se mig utvecklas och ta nästa kliv, vilket jag är jätteglad för! Jag vet att den här flytten är viktig för mig och det ska bli jättekul att få utvecklas på andra sätt.

Ellen Jonsson är uppvuxen i Söderhamn, en bit norr om Gävle, hon beskriver sig själv som energisk person och när det uppdagas att hon blivit utsedd till "funniest person in Gävle" skrattar Ellen gott.

–Anledningen till att jag fick det var väl lite på grund av den personen som jag vill vara. Jag vill att alla runt omkring mig ska må bra och jag brukar kanske vara den här clownen i omklädningsrummet. Jag gillar att bjuda på mig själv och tar inte mig själv på största allvar, förklarar Ellen.

–Sen har jag inte gjort någon stand-up turné eller sådär… Men jag ska försöka finslipa på några skämt så att jag har några att bjuda på i omklädningsrummet, lägger hon till och skrattar.

Mellan stolparna är dock Ellen nästan raka motsatsen, hon tar sin roll på stort allvar och tar in alla åsikter och tankar för att utvecklas och lära av andra.

–Som målvakt är jag väldigt seriös och driven, jag vill utvecklas hela tiden. Jag vill vara väldigt hybrid i min målvaktsstil. Jag vill också vara reaktionssnabb, och det är väl någonting jag jobbar på just nu. Utöver det så är mina styrkor nog mitt spelsinne, att jag kommunicerar väldigt bra och kämpar in i det sista för att vinna pucken.

En seriös målvakt med många skämt på lager tar sig nu till Stockholm för att representera AIK i ett lag som hon tycker står i startgroparna av något nytt, och det är något som motiverar henne.

–När jag har pratat med Calle så tycker jag att han är väldigt rak, ärlig och tydlig, och det är det jag söker efter. Det känns som att AIK gör en liten nystart och man har en plan för alla spelare och en plan för utveckling, det är i en sådan klubb jag vill vara, säger Ellen och fortsätter:

–Det känns jättekul att Calle är på den positionen just nu, för min del fick jag en känsla av att han är jättebra och det ska bli grymt kul att få vara med på resan.

Ellens tidigare erfarenheter av AIK berättar hon är ett hårt arbetande, skridskostarkt och jobbigt lag att möta. Nu ska hon istället få tillhöra det hårt jobbande laget och ser fram emot att träffa sina nya lagkamrater och ta sig an utmaningarna tillsammans som grupp.

–När jag har pratat med Calle så känns det som att han vill ha personer som är där för att de vill utvecklas själva och med laget. Även att man kommer till jobbet och gör det man ska göra, och till 100%. Det är en sån grupp jag vill vara i, förklarar Ellen.

–Jag är så förväntansfull över att se vad det blir för lag, hur alla personer är och hur vi kan lära oss av varandra. Jag ser fram emot att komma ihop som lag, utveckla varandra och försöka nå de målen vi sätter upp, avslutar hon.

Kontraktet med Ellen Jonsson är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey