Inget mer spel för Alexander Deilert denna säsong
Publicerad: 2022-02-21
herr
Efter samtal mellan den sportsliga ledningen, lagets Medical Team och Alexander Deilert har det beslutats att backen inte kommer till spel mer denna säsong, utan kommer att få fokusera sig på att bli helt återställd.

Den 19 januari drabbades Alexander Deilert av en hjärnskakning under bortamatchen mot HV71. I och med att detta inte är den första hjärnskakningen Deilert drabbats av var rehabiliteringstiden oviss och han har inte sedan dess kunnat spela eller träna med laget.

I sin regelbundna rehabilitering har Deilert tagit många steg framåt, men också bakåt. Något som är vanligt vid hjärnskakningar. Efter kontinuerliga samtal mellan Alexander, AIK Hockeys Medical Team samt sportchef och tränare har man nu tillsammans beslutat att Alexander inte kommer att spela mer under säsongen 2021/2022.

–Alexander måste få fokusera på att bli helt återställd i lugn och ro, utan att behöva känna sig stressad över att ta sig tillbaka den här säsongen. Hjärnskakningar är inget att leka med och det viktigaste för oss alla är självklart att han ska få tid på sig för att bli fullt frisk och må bra igen, säger sportchef Christoffer Malm.

AIK Hockey