Niklas Lundström tillbaka i AIK
Publicerad: 2022-02-15
herr
AIK stärker upp målvaktssidan genom att ta in AIK-fostrade Niklas Lundström som närmast kommer från spel i österrikiska Graz99ers.

AIK Hockey kan med glädje presentera att klubben gjort klart med 29-åriga Niklas Lundström som under säsongen varit i österrikiska Graz99ers på lån från Linköping. Med Lundström förstärks målvaktsduon till en trio inför det viktiga slutskedet av säsongen.

–Vi är glada att vi fick möjligheten att göra det här innan deadline, idag vid midnatt. Det är ett tajt matchschema nu i slutet av säsongen och att stärka upp målvaktssidan var något vi ville göra om vi fick chansen, berättar sportchefen Christoffer Malm.

–Det är självklart roligt att få tillbaka en AIK:are till laget som dels bidrar till den kulturen vi har här i klubben, och som kan bidra med ett erfaret målvaktsspel. Det ska bli kul att se honom hos oss igen efter några år på annat håll där han skaffat sig mer erfarenhet, adderar Malm.

Målvaktstränare Christopher Heino Lindberg ser fram emot att jobba med tillskottet.

–Niklas är en relativt stor målvakt som är väldigt duktig tekniskt och har samlat på sig mycket erfarenhet från olika ligor. Han har ett driv och en vision om att ta sig tillbaka till SHL, så det ska bli kul att jobba med honom, säger Heino Lindberg.

Niklas Lundström, 29-åringen från Värmdö, fick göra en uppmärksammad första match från start i Elitserien när AIK mötte Djurgården på Globen. De ordinarie målvakterna Viktor Fasth var skadad, och Marcus Svensson sjuk. Då steppade den då 19-åriga Lundström upp och gjorde en kanoninsats i derbyt som AIK till slut vann med 4-1.

Lundström har sedan han lämnade AIK hunnit med spel i SHL, ECHL, AHL, Danmark, Tjeckien och senast Österrike och samlat på sig en mängd erfarenheter. Nu är Stockholmskillen tillbaka i AIK, vilket han främst beskriver med ett ord:

–Lycklig!

–Det ska bli superkul att få göra comeback i AIK-tröjan, verkligen. Det är speciellt att spela på Hovet och framför AIK-supportrarna och det känns verkligen roligt att få göra det igen, berättar Lundström.

Kontraktet med Niklas Lundström är skrivet säsongen ut.

Målvakten Alexander Sahlin är fortsatt namngiven i Strömsbro i HockeyEttan och kan därmed spela både i AIK och för Strömsbro.

AIK Hockey