AIK Hockey breddar organisationen kring herrlaget  
Publicerad: 2022-12-27
Herr
Roger Melin träder in i en rådgivande funktion till den sportsliga ledningen

Ett bekant ansikte ansluter nu till AIK Hockey när Roger Melin kliver in i organisationen. Sportchef Christoffer Malm kommenterar rekryteringen till ledarstaben. 

– Vi har under senare hösten utvärderat samt vridit på saker och ting och tittat på vad vi kan göra för att hjälpa oss framåt och när Anton ringde mig för tre veckor sen och bollade upp den här idén kändes det som ett steg i rätt riktning. Sen dess har vi haft en dialog fram och tillbaka med Roger och landat i att ta in honom i en rådgivande funktion, genom att analysera matcherna från läktaren och vara ett bollplank till tränarstaben. Det känns bra att vi får in Roger med sin erfarenhet och personlighet. 

För den välmeriterade Roger Melin känns detta idel positivt, som återvänder till klubben han hyser varma känslor för. 

– Jättekul att vara tillbaka i AIK. Jag har lärt känna Anton genom åren så när han ringde och frågade om jag ville hjälpa honom och laget kändes det inspirerande. Anton är en duktig ledare som har framtiden för sig och kan jag hjälpa honom och AIK på något sätt känns det jättekul. Jag har fina minnen i AIK och klubben betyder mycket för mig och jag ser framemot detta, säger Melin. 

Anton Blomqvist ser även han med tillförsikt på breddningen av organisationen och utvecklar varför han upplever att den behövs. 

– Jag har lärt känna Roger senaste åren och pratar med honom från och till. Vi har satt oss i en situation tabellmässigt med tanke på vårt bortaspel som ingen är nöjd med. Vi behöver göra det bättre sista delen av säsongen. Jag pratade med Roger om han var intresserad av att vara närvarande på Hovet och efter diskussion landade vi i detta. Roger har en rutin och erfarenhet som vi i ledarstaben och lag kan dra nytta av. Kan jag göra något som gör detta laget bättre kommer jag göra det. Jag är tacksam gentemot AIK att de kunde hitta en lösning med Roger, avslutar Blomqvist. 

AIK Hockey