Ny toppmatch på Hovet
Publicerad: 2018-11-30
Herr
Det vankas toppmöte på Hovet ikväll när AIK, som är i delad serieledning, tar emot tabelltrean Bik Karlskoga.

AIK kommer senast från ett tufft nederlag i Karlskrona där matchens inledande två minuter förstörde resten av kvällen. Trots ett tappert försök orkade inte laget hämta sig efter inledningen. Laget är med andra ord ute efter revansch för att befästa sin plats bland topp-2.

Kvällens match mot tabelltrean Karlskoga är lagens andra möte under säsongen. De två lagen gjorde upp i premiären på Hovet, en match som AIK kontrollerade och vann rättvist med 5–2. Ikväll kan det bli aningen tuffare.

Två av seriens formstarkaste lag

Ikväll väntar ett tufft motstånd på Hovet i form av Bik Karlskoga som har fyra raka segrar i ryggen. Laget har även visat en otrolig målform och gjort 12 mål på de senaste två matcherna.

71 Carl Berglund och #15 Gustaf Franzén har noterats för tre, respektive två mål vardera de två senaste matcherna och är två spelare som AIK måste ha koll på ikväll. En annan spelare som Erik Källgren behöver vara extra vaken på är #56 Fredrik Forsberg. Fredrik är nämligen den som är skottgladast i bortalaget på 84 skott på 23 matcher.

Utöver två formstarka lag (AIK har vunnit sju av de senaste nio matcherna) är det två av seriens starkaste lag i boxplay. Karlskoga toppar tabellen med siffra på närmare 90 % och AIK är tätt bakom med 87,50%.

Boka din biljett till matchen här ››

AIK Ishockey