Förlust i första träningsmatchen
Publicerad: 2019-08-17
Herr
AIK förlorade sin första träningsmatch under lördagseftermiddagen mot Västerås.

Västerås fick en drömstart på matchen. Efter 20 sekunder hade laget tagit ledningen. Bara minuterna efter drog AIK på sig en utvisning och Västerås kunde utöka sin ledning. Eftera tt ytterligare en puck mötte nätmaskorna bakom Johannes Jönsson i målet valde AIK att ta en timeout. Efter ett par korta isntruktioner kunde AIK lugna ned och jämna ut spelet.

Andra perioden började snarlikt. Tidiga utvisningar och ett Västerås-mål. Försäsongens första mål för AIK kom genom Kim Tallberg som satte pucken bestämt i nättaket till en reducering. Men detta var inte AIK:s match.

Därefter tog den redan fysiska matchen ytterligare ett steg då ett slagsmål bröt ut i Västerås zon och en spelare i vardera lag fick lämna isen. Kort därefter satte Västerås spiken i kistan med ytterligare ett mål, denna gång i krysset bakom en skymd Johannes Jönsson. Slutminuterna präglades av ännu mer frustration från båda lagen och de tilldelades två utvisningar vardera.

Den tredje perioden var betydligt fattigare på avbrott och klockan gick. I mitten av perioden fastställde Västerås slutresultatet till 1-6.

Matchen slutade 1-6 till Västerås, en orättvis siffra för ett AIK som när de fick till sitt spel skötte det bra.

-- Nästa träningsmatch spelas mot Södertälje, torsdag den 22 augusti 19:00 i Väsby.