Matilda Holmberg tar ny sats i AIK

24 juli 2019 10:00
Dam

Matilda är 27 år och kommer från orten Nordingrå i norra Sverige och har spelat över sex säsonger i Modo. Förra säsongen hade hon ett uppehåll men väljer nu att börja spela i AIK.


Varför har du valt att göra en comeback?

Min glädje för ishockey har aldrig avtagit, jag tycker fortfarande det är lika roligt att spela som jag alltid gjort. Förra säsongen kunde jag inte spela av personliga skäl, det var inte ett beslut jag tog frivilligt, och därför har jag aldrig varit riktigt nöjd med tanken på att jag aldrig ska spela hockey igen.

Huvudtränaren Jared Cipparone tycker det är roligt att Matilda väljer att göra en comeback i SDHL och att blir i AIK. Som spelare beskriver han Matilda som en spelare med mycket rutin, en stabil defensiv back och att hennes erfarenhet kommer vara till nytta för våra yngre spelare.

Matilda, Varför valde du AIK?

– AIK verkar ha en riktigt bra lagsammanhållning, de tränar hårt och vill hela tiden utvecklas och det är en miljö som jag tror att jag kommer att trivas i.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag skulle inte säga att jag spelaren som syns mest, jag jobbar snarare lite i bakgrunden. Försöker spela stabilt och enkelt och hela tiden göra mina lagkamrater bättre.

Hur var det att spela mot AIK?

– Det var alltid tuffa och jämna matcher mot AIK när jag spelade i Modo. Det är ett fysiskt lag som aldrig ger upp. Det har man vetat om innan och taggat till lite extra, och därför har det också alltid varit väldigt roligt att spela dem matcherna.

Välkommen till AIK, Matilda.

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.