Carl Wendt ny sportchef och huvudtränare
Publicerad: 2022-05-05
dam
AIK Hockey kan nu med glädje presentera att man gjort klart med Carl Wendt som ny sportchef och huvudtränare för damlaget.

Ända sedan Jared Cipparone aviserade att han inte förlänger sin anställning med AIK Hockey har det pågått en intensiv rekryteringsprocess där ett flertal kandidater till sportchefs- och huvudtränarrollen har intervjuats.

Nu är det klart att AIK Hockey anställer Carl Wendt som ny sportchef och huvudtränare för damlaget. Wendt kommer närmast från en huvudtränarroll i Malmö Redhawks damlag och tar nu alltså steget upp till SDHL.

–Efter den här processen föll vårt val slutligen på Carl Wendt. Han kommer med ett modernt ledarskap, gedigna erfarenheter, ett nytänkande och en nyfikenhet som passar väl in hos oss i vår ambition att bygga vår dam- och flickverksamhet än bättre, berättar Anders Olson, VD /Klubbdirektör i AIK Hockey.

Carl 'Calle' Wendt är 28 år gammal och kommer ifrån Lund. På hans CV finns bland annat en säsong som huvudtränare i HockeyEttans Trångsunds IF och de senaste två säsongerna har Calle haft huvudansvaret i Malmö Redhawks damlag. För bara några månader sedan möttes just Malmö och AIK i en spännande kvalserie om tre matcher för kampen om en SDHL plats. Den kampen vann AIK som i match två avgjorde med endast tre sekunder kvar på klockan.

–Det är klart att den taggen satt ju i ett tag, men som i all idrott så kommer det en ny säsong och nya tider! Det är en jättekul möjlighet att få kliva upp en division till en stor och anrik klubb, berättar Calle över telefon. Han befinner sig just nu nere i Skåne och kommer att göra några korta resor upp till Stockholm under sommaren innan flyttlasset går på riktigt.

Trots att Wendt inte delat serie med AIK mer än kvalmatcherna under våren så har han en klar bild över klubben, och framförallt vad hans visioner är.

–AIK är en klubb som kommit långt med sin damverksamhet, dels finns SDHL-laget som visserligen förra säsongen inte fick det resultatet som var förväntat och det man hoppades på. Man har dessutom ett bra utvecklingslag med juniorer i damettan, så det finns bra möjligheter att göra någonting jättebra utav det och såklart mycket som har gjorts bra fram tills nu också, berättar han och fortsätter:

–Jag vill att vi ska kunna ta nästa steg, det är min vision. Jag hoppas att kunna komma in och bidra med mycket energi och det som har gjort Malmö framgångsrikt, att ta med det och göra det ett steg upp. Sen är det ju klart att håller man på med idrott så vill man alltid vinna! Sen om vi är redo att göra det år ett, det tror jag inte, men vi ska ta oss en bra bit in i slutspelet iallafall!

Wendt förespråkar tydlig struktur och nämner vikten av att människan ska trivas då det återspeglas i starkare prestationer ute på isen.

–Som tränare är jag är generellt sett rätt lugn. Jag tycker att människan är viktigast i det hela, att man ska trivas. Sen tycker jag att det är viktigt att ha en tydlig struktur i hur vi spelar, framförallt utan puck så att vi kan bli konsekventa i det vi gör och på så sätt nå framgång, utvecklar han.

Utöver sitt lugn i båset nämner Calle även en annan viktig del i ekvationen som han hoppas få behålla, nämligen många av de rutinerade spelarna i truppen som spelat i AIK under flera år.

–Att den rutinen och erfarenheten finns kommer att betyda jättemycket! Förhoppningsvis får vi behålla så många som möjligt som spenderat många år i AIK, som ett komplement och stöd till de nya som tillkommer och ta med allt det goda som redan finns i truppen och föreningen sedan tidigare, förklarar han.

Att peka ut något specifikt som han ser fram emot har Calle svårt att göra, han nämner en seriepremiär och ett eventuellt slutspel som börjar om knappt ett år. Men först och främst har Calle ett lag att bygga.

–Det finns många roliga händelser under en säsong, men jag ser först och främst fram emot att få komma igång och jobba på riktigt till att börja med, avslutar han.

Avtalet med Carl Wendt sträcker sig över säsongen 2022/2023, med option om förlängning ytterligare en säsong.

AIK Hockey