Målvakten Meeri Räisänen är klar för AIK.

26 juli 2019 10:00
Dam

Med närmare 90 landskamper för det finska landslaget och däribland bronsmedaljör i VM och OS är det en rutinerad pjäs som ansluter till Jared Cipparones lagbygge. – Meeri är en toppmålvakt. Hon har erfarenhet från många års internationellt spel vid världsmästerskap och OS, berättar tränaren Jared Cipparone.


Meeri kommer närmast från den nordamerikanska hockeyligan NWHL och laget Connecticut Whale. Innan dess har hon spelat i den finländska ligan med en tur till den ryska ligan under en säsong. Och med närmare 90 matcher för det finska landslaget är det en rutinerad målvakt som ansluter.

För tränare Jared var det ett enkelt val när möjligheten kom.

  • Meeri är en toppmålvakt. Hon har erfarenhet från många års internationellt spel vid världsmästerskap och OS. Det här var en möjlighet som vi inte kunde missa för att göra vårt lag bättre. Jag är glad och stolt över att lägga till Meeri i vårt lagbygge för att tillsammans med Sabina och Amanda tävla varje dag för att bli bättre, berättar Jared.

Meeri, vad gör att du väljer att komma till Sverige och AIK?

  • Jag hade lite olika alternativ, men hockeyn är den som går först och SDHL kommer förmodligen att vara världens bästa liga för damer denna säsong. AIK passar mig bäst då det är nära Finland och jag gillar att spela i lag som är lite underdogs. Sedan när jag var i Stockholm senast var jag och tittade på ett fotbollsderby med en vän som sa att jag hade valt mitt lag att heja på då jag hade en svart bombarjacka på mig. AIK supportrar bär svarta kläder har jag hört.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

  • Jag är en teknisk målvakt med mycket rutin och jag ger aldrig upp.

Vilka är dina förväntningar på säsongen?

  • Det kommer vara ett år där alla lag kommer hålla en hög klass och målet för mig är att komma tillbaka till spelet efter en skada jag drogs med förra säsongen.

Är det något du vill säga till AIK:s supportrar?

  • SDHL kommer vara en av de bästa ligorna med spelare med hög klass från hela världen så kom och titta på matcherna.

Välkommen till AIK, Meeri!

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.