AIK tar in Johan Eriksson
Publicerad: 2019-09-27
herr
AIK har valt att skriva ett korttidskontrakt med den tidigare Modo-forwarden Johan Eriksson för att stärka upp i Kim Tallbergs frånvaro.

Det var i matchen mot Västerås som AIK:s Kim Tallberg ådrog sig en underkroppsskada som håller honom ur spel i ca sex veckor. För att stärka upp forwardssidan har AIK tagit in Johan Eriksson som tidigare representerat Tingsryd och MODO i HockeyAllsvenskan.

26-åringen kommer närmast från två säsonger i Modo varav den sista avslutades i österrikiska Villacher SV.

Sportchef Anders Gozzi berättar att Eriksson ska kunna täppa till hålet efter Kim Tallberg, dels i spel fem mot fem men även i powerplay. Han beskriver Eriksson som en spelskicklig forward med bra erfarenhet.

  • Framförallt vågar Johan hålla i pucken och har ett bra spelsinne, berättar Gozzi.

Eriksson anslöt till truppen redan på dagens träning, och forwarden själv var mycket positiv.

  • Det är kul att få komma hit och komma igång direkt! Det är ju mycket nytt såklart, men samtidigt är det bara hockey och jag tror att jag kommer in i det bara efter någon dag, säger han.

Forwarden förväntas vara spelklar redan till bortamatchen mot Tingsryd söndag 29/10. En match han ser fram emot.

  • Det är alltid lite svårt borta mot Tingsryd, men jag hoppas kunna komma in med lite extra energi och bidra med det jag är bra på, fortsätter han.

Som spelare beskriver Johan sig själv som en ganska offensiv spelare som gillar att göra mål och hålla i puck. Under korttidskontraktet hoppas han kunna visa upp sig och sina starka sidor.

  • Efter den här perioden kommer vi utvärdera hur det har gått för Johan och diskutera hur vi väljer att ta det därifrån, berättar Anders Gozzi.

Korttidskontraktet sträcker sig över två månaders tid med möjlighet till förlängning.

AIK Ishockey