Johanna Lagus långtidsskadad
Publicerad: 2021-08-05
dam
Johanna Lagus, numera back i AIK, skadade sig allvarligt under ett fyspass på försäsongen i våras. Trots att hon kommit en lång väg i sin rehab har hon fortfarande en lång väg kvar.

Det var i maj under ett fyspass tillsammans med sina lagkamrater som Johanna Lagus plötsligt skadade sig allvarligt. Kort därefter opererades Johanna och hon har sedan dess fokuserat fullt på sin rehab och att komma tillbaka till hockeyn. Tyvärr är det än långt kvar och AIK Hockeys fysioterapeut Andreas 'Ante' Simensen berättar att ett exakt datum för återkomst till hockeyn är svårt att fastställa.

–Johanna drabbades av en total hälseneruptur under försäsongen vilket ledde till en operation. Hon har sedan operationen tränat stenhårt med sin rehab och gör framsteg hela tiden. Exakt datum för comeback på isen med laget finns inte i dagsläget, då det fortfarande kommer vara flera månader bort innan vi får se Johanna i den svart gula tröjan, kommenterar Ante Simensen.

Johanna är självklart ledsen över att missa stor del av säsongen, men motivationen att ta sig tillbaka är mycket stor hos henne och hon fortsätter att vara positiv.

–En skada kommer givetvis aldrig lägligt och det kändes i början väldigt tungt att behöva acceptera att uppladdningen inför säsongen kommer att se annorlunda ut. Efter en lyckad operation och väldigt bra stöd från hela ledarstaben, alla i laget och Ante så känner jag mig väldigt målmedveten och övertygad om att jag kommer att representera AIK på isen starkare än någonsin när jag är redo igen, inleder Johanna om sin skada.

–Sommaren har gått åt till att fokusera på att läka senan och det har gått enligt planen. Åtta veckor har spenderats i en ortos och därför har träningen fokuserats till att underhålla resterande del av kroppen på nya och skonsamma sätt, vilket har varit utmanande och utvecklande. Nu börjar en period av upptrappad tuff träning för att återfå styrka och spänst, förklarar hon.

Lagus fick förra säsongen spela back, och när hon tidigt i våras förlängde sitt kontrakt med AIK Hockey var det även i den positionen. Huvudtränaren Jared Cipparone sa då att han såg fram emot att se Johanna fortsätta utvecklas i sin backroll. Det får han nu vänta med att se, och får istället observera när hon kämpar sig tillbaka från sin skada och stöttar laget från sidan av.

–Att Johanna skadade sig var såklart väldigt olyckligt, hon såg verkligen fram emot säsongen och tränade hårt som hon alltid gör. Men hon opererades snabbt, och lyckat, och kunde starta sin rehab på en gång. Jag tvivlar inte alls på att hon kommer komma tillbaka minst lika stark som innan skadan, Johanna har rätt mentalitet och det underlättar såklart i rehaben. Vi ser fram emot att förhoppningsvis få se Johanna återvända till isen senare under säsongen, säger huvudtränaren.

–Jag är taggad på att jobba stenhårt för att ta mig tillbaka till matchspel. Under tiden ser jag fram emot att få vara med laget på Ritorp, lära känna alla nya spelare och bidra till att bygga en vinnande miljö mot nya mål den här säsongen med AIK. avslutar Johanna Lagus.

AIK Hockey