Förlust trots kraftigt övertag
Publicerad: 2019-09-12
herr
Trots kraftigt övertag ville inte pucken in utan det blev förlust i genrepet mot Mora med 0–2.

John Henrion gjorde sin första match för AIK och den amerikanske forwarden visade tidigt att han kan leta sig fram till målchanser. Henrion oroade Moras försvar åtskilliga gånger och den bästa chansen fick han i den tredje perioden efter att AIK blev tilldelade ett straffslag.

Olof Lindblom i Mora-målet var dock tät och höll ihop benskydden längs isen och såg till att AIK-spelarna gick av isen mållösa. Trots hela 47 skott från AIK och 24 enbart i den tredje perioden. Utöver John Henrion var även Isac Heens nära att spräcka målnollan men ramen var i vägen.

Istället var det Mora som via ett tidigt ledningsmål i den första perioden kunde koppla greppet om matchen. Laget vann till slut med siffrorna 2–0 efter att Emil Bejmo avgjort i tom kasse.

Härnäst väntar premiär av HockeyAllsvenskan, hemma på Hovet. Boka din biljett och se till att laget får den bästa möjliga starten på säsongen ››