Förändringar i truppen

1 september 2021 11:00
dam

Med drygt en vecka till säsongspremiären av SDHL kan AIK Hockey presentera några förändringar i spelartruppen. Bland annat har laget drabbats av ytterligare en skada, vilket gör att en ny spelare plockas in.


Från vänster: Emmy Alasalmi, Matilda Holmberg och Line Bialik.

Starten av SDHL väntar runt hörnet, den 11 september släpps pucken hemma på Ritorp. Än har laget hunnit spela två träningsmatcher, en strafförlust samt en vinst. Imorgon, torsdag, samt på söndag väntar de två sista träningsmatcherna innan säsongsspremiären.

Under försäsongen har man stundtals saknat Emmy Alasalmi, Vendula Pribylova och Sarah Forster som alla varit iväg i sina respektive landslag. Även backen Johanna Lagus som skadade sig på försäsongen har saknats. Nu drabbas laget av ytterligare ett tungt bortfall på grund av skada.

–Förra veckan nåddes vi av beskedet att Emmy Alasalmi tyvärr har skadat sig under Damkronornas läger i Frankrike. Det är otroligt olyckligt, Emmy har lagt ner mycket jobb den här sommaren och har gjort väldigt bra ifrån sig både hos oss och i landslaget, inleder sportchefen och huvudtränaren Jared Cipparone som inte bara tappar en rutinerad back, men även en av sina kaptener och kulturbärare i AIK.

–Vi kommer att hålla koll på hennes situation med underkroppsskadan, men Emmy kommer inte att vara med i laguppställningen under den närmsta tiden. Vi hoppas på, och önskar Emmy en snabb återhämtning och att hon får komma tillbaka till oss minst lika stark som hon var innan skadan, säger Cipparone.

På grund av bortfallet av inte en, men två, viktiga backar väljer Cipparone att ta in Matilda Holmberg. Matilda gjorde sin första hela säsong i AIK Hockey 2019/2020 men tog ett steg åt sidan förra säsongen efter en ryggoperation. Nu gör 29-åringen alltså comeback i den svartgula tröjan.

–Vi är glada att kunna ta tillbaka Matilda till klubben. Tyvärr kunde hon inte spela något förra säsongen utan fick spendera all tid åt rehab. Men efter all den tiden i gymmet är hon nu redo att kliva på isen igen vilket är väldigt roligt! Eftersom vi har Alasalmi och Lagus skadade så passar det bra att Matilda stöttar upp backsidan med sitt starka defensiva spel och har även hon en stor ledarroll, berättar huvudtränaren.

På forwardssidan sker också en förändring, norskan Line Bialik som spelat i AIK de senaste åtta säsongerna kommer att lånas ut till Färjestad i DamEttan västra.

–Line kommer att fortsätta träna med oss, men kommer att spela matcher med Färjestad. Vi är glada över att ha hittat en lösning som alla tre parter är överens om är den bästa för Line.

Utlåningen av Line Bialik till Färjestad BK gäller över säsongen, med möjlighet för Line att komma tillbaka till matchspel i AIK.