Guldmedaljör till AIK Hockey
Publicerad: 2018-04-30
DAM
AIK Hockeys damlag fortsätter att rusta inför kommande säsong. Nu står det klart att målvakten Anna Amholt - från Luleå - gjort klart med klubben. – Det ska bli kul att få spela i AIK. Det verkar vara en klubb som satsar på sina spelare och gör allt för att utveckla dem till så bra spelare som möjligt.

Den unga talangen, Anna Amholt, är blott 18 år gammal men har redan hunnit spela hem ett SM-guld. En spelare som imponerat stort på Jared Cipparone, AIK Hockeys nya tränare på damsidan.

– Det är en väldigt spännande värvning. En av mina första prioriteringar när jag tog jobbet var att hitta en målvakt. Med Anna får vi en av, om inte den bästa unga målvakten i Sverige. Hon har redan imponerat under sina år i Luleå och med U18-landslaget. Hon är väldigt mogen och har en stor drivkraft att utvecklas som målvakt. Vi ser fram emot att hon leder vårt lag nästa år och i framtiden, säger Jared.

Under fjolåret spelade Anna 12 matcher och landade på en räddningsprocent på 92,9%. Hon beskriver sig som lugn och trygg, både på och utanför isen.

– Jag har spelat ishockey sedan jag var 6 år gammal och brinner för att bli så bra som möjligt. Min styrka är att jag läser av spelet bra och kan behålla lugnet i målet och därmed låta skytten göra sitt drag först.

Efter två säsonger i Luleå bär det nu av till Stockholm och AIK. Flytten sker dock i mitten av juni och Anna kommer fram till dess att köra egenträning.

– Det ska bli jättekul att komma till Stockholm och få en omstart. Att jag även känner några i laget, bland andra Ethel Wilhelmsson och Agnes Wilhelmsson underlättar självklart. Fram till att jag kommer till Stockholm och AIK kommer jag att köra egenträning/fys.

AIK AIK Ishockey