Ny kaptenstrio utsedd
Publicerad: 2019-08-23
Herr
AIK Hockey har nu gjort klart vilka tre spelare som kommer agera kaptener under säsongen 19/20. Jacob Dahlström blir ny kapten och kommer assisteras av Johan Larsson och Kim Tallberg. – Det känns jättekul. Att få vara kapten i AIK Hockey är ett stort och hedersamt uppdrag, säger Jacob Dahlström.

Järfälla-killen Jacob Dahlström kom till klubben ifjol och med sin spelstil och moral blev han snabbt en favorit bland AIK-supportrarna. Till årets säsong har han blivit belönad för sitt hårda slit och sin ledarskapsförmåga med att bli utsedd till ny kapten för laget.

– Jag är väldigt glad att få denna roll i laget, säger Jacob och utvecklar vad för typ av ledare han kommer att vara:

– Jag står mycket för att komma till jobbet varje dag och visa en stolthet för det vi gör och för klubben.

Till sin hjälp kommer han att ha Johan Larsson och Kim Tallberg som assisterande kaptener.

– Det är två toppenkillar som kommer underlätta kaptensrollen och vi kommer bli en bra trio som kan samla laget när det behövs.

Jussi Salo berättar om valet av kaptener.

– Det viktiga är att vi alla står för samma värderingar så vi får en bra länk mellan laget och ledarstaben, vilket vi kommer att få med dessa tre kaptener. Jacob Dahlström, som var här redan förra året och känner både klubben och gruppen väl, är en som sätter laget först och står för hård träning och hårt jobb.

– I Johan Larsson får vi en erfaren spelare som är duktig på att ta hand om gruppen och kan även ta hand om dem yngre spelarna i laget.

– Sedan har vi även Kim Tallberg som assisterande kapten. Han är väldigt professionell och skickar bra signaler till resten av gruppen genom att alltid vara här först och går hem sist.

AIK Ishockey