Aoife Leacy tar steget upp

8 maj 2021 14:00
dam

18-åriga Aoife Leacy från damjuniorerna får nästa säsong chansen i damlaget när hon nu förlänger med AIK Hockey.


Aoife Leacy har varit hemmahörande i AIK Hockey de senaste två säsongerna och har under den tiden noterats för 10 matcher i högsta ligan. Nästa säsong blir det betydligt fler då forwarden får chansen att spela hela säsongen tillsammans med AIK:s damer i SDHL.

– Under de två senaste åren sedan Aoife började på AIK:s Hockeygymnasium har hon tagit många steg i sin utveckling både på– och utanför isen. Hon har varit med i SDHL-laget vid flera tillfällen sedan hon kom hit och har visat att hon är redo att ta nästa steg mot att bli en SDHL-spelare på heltid. Aoife har en bra bas i sitt spel med ett bra hockeysinne. Med en fortsatt utveckling kommer hon bli en riktigt lovande spelare, berättar Jared Cipparone om beslutet att plocka upp Aoife Leacy från damjuniorerna.

– Att skriva på för damlaget var ett självklart val för mig eftersom jag trivdes väldigt bra under mina tidigare säsonger i AIK. Jag tror att vi kan ta oss långt nästa säsong och jag hoppas att jag kommer vara en bidragande spelare i laget och att jag får en fortsatt möjlighet att utvecklas i AIK Hockey, säger Aoife.

Kontraktet med Aoife Leacy är skrivet över säsongen 2021/2022.