Thimo Nickl skriver kontrakt

27 april 2022 11:14
herr

AIK Hockey kan med glädje meddela att backen Thimo Nickl skriver kontrakt med klubben för den kommande säsongen.


Förra säsongen tog AIK Hockey in den 20-åriga backen Thimo Nickl från Rögle på lån. Under säsongen i AIK utvecklades backen och spelet såg bättre och bättre ut under säsongens gång. Dessvärre drabbades han av en överkroppsskada som gjorde att Nickl, som under säsongen blev en viktig kugge på backsidan, missade avslutningen på AIK:s säsong.

Österrikaren landade i Rögles juniorverksamhet på grund av pandemin och efter att ha varit utlånad till AIK under föregående säsong står det nu klart att han stannar i Sverige en säsong till - Men nu tillhörande AIK Hockey.

–Thimo Nickl är en otroligt bra människa som varje dag strävar och tränar för att bli en bättre hockeyspelare, han är en stark back som spelar fysiskt och uppoffrande defensivt men vill också följa med upp i anfallen, inleder sportchef Christoffer Malm och fortsätter:

-Nu blir han fullblodig AIK-spelare och vi är väldigt glada att han fortsätter sin hockeyresa hos oss!

Thimo själv ser fram emot att få fortsätta på den inslagna vägen i klubben och att få stanna i Stockholm.

–Jag beslöt mig för att stanna i AIK för att jag verkligen trivdes här förra säsongen. Supportrarna är fantastiska, det är alltid en bra stämning på matcherna och det gillade jag verkligen, berättar han.

Kommande säsong hoppas Nickl att få spela mer och längre på säsongen.

–Kemin med alla, både på och av isen, var jättebra men tyvärr skadade jag mig i slutet av säsongen. Nu hoppas jag vi får en fin säsong och tar oss långt i ett slutspel! Avslutar han.

Kontraktet med Thimo Nickl är skrivet över säsongen 2022/2023.