Axel Wemmenborn klar för AIK

13 april 2021 12:00
herr

AIK Hockey har gjort klart med forwarden Axel Wemmenborn som senast kommer från spel i Malmö Redhawks.


Wemmenborn, en defensivt stark spelare, som har spenderat de senaste fyra säsongerna i Malmö Redhawks där han även spenderade många av sina år som junior, är nu klar för AIK Hockey.

– Axel är en kille som både jag och Anton känner till väldigt väl. Han står för mycket av det vi kommer implementera ännu hårdare i AIK vad gäller kravbild, inställning och att alltid ge 100% för sitt lag, berättar sportchef Christoffer Malm.

– Han är en pålitlig spelare som är bra både defensivt och offensivt och kan även spela ytterforward om det skulle behövas. Att ha spelare som kan spela både center och ytterforward kommer ge oss en större bredd på vårt lag och bidra till konkurrensen vi eftersöker, avslutar han.

Snart 29-åriga Axel Wemmenborn har, förutom ett år i USA, spenderat hela sin karriär i Skåne, men flyttar nu till Stockholm för att dra på sig den svartgula tröjan kommande två säsonger.

– Det har bara blivit så att jag alltid har varit kvar i Skåne, det har varit bra lösningar för mig hela tiden och inte funnits någon anledning att flytta på mig. Det har också varit smidigt att ha familj och vänner nära, berättar Axel.

– Jag känner både Anton och Christoffer sedan tidigare så när den kontakten kom kändes det som ett inspirerande alternativ, och det var ett bra läge att testa någonting nytt. Jag tycker det är jätteroligt att man vågar satsa ungt och fräscht och ger dem det förtroendet. Jag har ju bara spelat med Anton, men min uppfattning är att han precis som spelarna verkligen vill utvecklas och det tycker jag är intressant att se hur det kan utveckla sig.

Axel är en lugn och social kille som på isen är snabb på skridskorna och har starka defensiva egenskaper och mycket rutin. Under sin tid i AIK hoppas han kunna utveckla ytterligare delar i spelet.

– Det är också en anledning till att jag väljer att flytta på mig, att kunna ta andra steg i min utveckling och lägga till lite mer offensiva bitar. Jag har haft en väldigt tydlig roll i Malmö, så det ska bli jättekul att se om jag kan utvecklas ytterligare i mitt spel nu, förklarar han och fortsätter:

– Förutom det spelmässiga så hoppas jag kunna bidra med en del rutin, även om jag inte är lastgammal har jag ändå spelat fyra år i Malmö och fått med mig lite slutspelsrutin. Förhoppningen med AIK är att kunna gå långt i ett slutspel nästa år och vara med och kriga hela vägen in. Då hoppas jag att det kan vara en bidragande orsak, att jag varit med och spelat den typen av matcher tidigare. Sen också att jag kan hjälpa laget även utanför isen och vara en ledare där.

– Det ska bli en rolig utmaning att förhoppningsvis jobba med AIK för att gå upp, det är något jag verkligen ser fram emot, berättar han.

Att komma till AIK, och Stockholm, berättar Axel att han ser mycket fram emot.

– Först och främst ska det bli jättekul att upptäcka en ny stad! Det ska bli jättekul att träffa laget och lära känna nya personer, och sätta mig in i hur AIK fungerar som förening. Förhoppningsvis kommer vi kunna ha supportrar på läktaren, jag vet att det finns många bra fans runt klubben så jag hoppas att jag får träffa dem under säsongen också!

AIK Hockey hälsar Axel varmt välkommen till organisationen!

Kontraktet med Axel Wemmenborn är skrivet över två säsonger.