Lucas Carlsson skriver tvåårskontrakt

19 april 2021 15:00
herr

AIK Hockey har gjort klart med den tidigare Södertäljeforwarden Lucas Carlsson.


26-åriga Lucas Carlsson bytte junioråren i Huddinge till Södertälje där han blivit kvar och spenderat hela sin seniorkarriär. Nu är den mångsidiga forwarden klar för två säsonger i AIK Hockey.

– Det ska bli väldigt roligt att få följa Lucas i den svartgula tröjan framöver. Han är en spelare som jag tror har sina bästa år framför sig och där ett miljöombyte kan göra stor skillnad, säger sportchef Christoffer Malm och fortsätter:

– Lucas är en spelare som är väldigt klok på isen och tar ansvar både defensivt som offensivt. Han har bra skridskoåkning och ett bra skott, och det jag pratat mycket med Lucas om är att jobba för att lyfta hans offensiva sida ytterligare kommande säsonger. Lucas är en människa med bra karaktär som kommer passa in väldigt väl i AIK Hockey.

Lucas själv ser fram emot en ny miljö och nya utmaningar.

– Det ska bli jättekul att testa något nytt, för jag har ju varit i SSK rätt länge nu så jag känner att jag skulle behöva lite miljöombyte.

– Det som lät lockande för mig var först och främst att det spelet som är tänkt att AIK ska spela låter riktigt bra och passar min hockey väldigt väl. Jag tror att vi kommer få ett bra lag på pappret också som kommer vara med där i toppen och kriga om en plats uppåt, berättar Lucas.

Lucas, som inte gärna pratar så mycket om sig själv, berättar att han är en tvåvägsforward som också kan spela center och spelar smart ute på isen. Som person är han glad och lätt att ha att göra med, och försöker även sprida mycket glädje runt omkring sig.

– Det jag vill bidra med är främst en bra inställning, att göra det dagliga jobbet och vara med och tävla varje dag, avslutar Lucas.

AIK Hockey hälsar Lucas varmt välkommen till organisationen!

Kontraktet med Lucas Carlsson är skrivet t.o.m säsongen 22/23.