Lyckåsen ansluter till AIK Hockey

6 maj 2022 15:00
herr

AIK Hockey är glada att hälsa Albert Lyckåsen välkommen till klubben!


Backen Albert Lyckåsen ansluter till AIK Hockey på ett ettårskontrakt. Den blivande 21-åringen kommer senast från spel i Karlskoga men har dessförinnan ett förflutet i Linköpings organisation.

–Albert Lyckåsen är en högerfattad skridskostark back som har sina styrkor i framförallt spelet med puck. Han vill driva upp spel och sätta igång anfall och är inte rädd för att följa med i anfallen heller. Hans kanske främsta styrkor som spelare ligger i just det offensiva spelet, inleder sportchefen Christoffer Malm och fortsätter:

–Vi är glada att Albert ville komma och fortsätta sin utveckling hos oss i AIK och jag är säker på att han kommer ta ytterligare steg under säsongen.

Albert Lyckåsen flyttade till hockeygymnasiet i Linköping och där blev han kvar under hela sin juniorkarriär. Utöver några matcher i SHL med A-laget under säsongen 20/21 var Lyckåsen utlånad till både Tranås i HockeyEttan och Mora i HockeyAllsvenskan.

Den gångna säsongen spenderade Lyckåsen i BIK Karlskoga där han stod för 9+10 poäng under grundserien, och fick chansen att spela slutspel med Värmlandslaget. Men nu beger sig Bålstakillen närmare hem igen och har precis gjort sin första träning med sina nya lagkamrater.

–Det var bra stämning på träningen och vi körde på bra idag, det var skönt att få starta sommarträningen och väcka kroppen efter att man varit lite ledig efter säsongen. Jag kände igen några ansikten och så har jag ju mött de flesta, berättar Albert som precis lämnat Ritorp.

Varför Albert kände sig lockad till AIK Hockey var av flera anledningar. Han berättar att känslan är att det är bra saker på gång i klubben och att det är rätt miljö för sin fortsatta utveckling.

–Det är ju en storklubb, det är alltid lockande med en anrik förening och ett storlag i Stockholm! Det var lockande att komma hit och få göra någonting bra med AIK i år, det är en väldigt bra plats att vara på för min egen del, berättar han och fortsätter:

–Det är väl också en faktor, att få lite närmare hem till Bålsta. Jag är fortfarande ung och man kan behöva lite hjälp i vardagen och så. Det är bitarna runt om som blir lite enklare nu när man bor närmare, jag ser det bara som positivt.

Albert Lyckåsen är en offensiv back som föredrar att följa med i anfallen och skapa målchanser, och gärna göra mål.

–Enkelt förklarat så skulle jag säga att jag är offensiv, gillar att hänga med i anfall. Jag spelar rejält i egen zon och försöker ha en bra första pass, säger han.

Som person är Albert också av den offensivare typen, han berättar att han framåt slutet av säsongen kanske kan bli lite av lagets clown, han gillar att prata mycket och har ett leende på läpparna hela tiden. En glädjespridare!

–Inte just clown kanske, men jag är gärna med i centrum ofta! Säger han och skrattar till.

Nu när Albert ansluter till AIK vill han, utöver glädje i omklädningsrummet, bidra med ett stabilt spel över hela banan men framförallt bakåt och dessutom bidra mycket offensivt. Det finns även saker i utvecklingen som han ser fram emot att få chansen att slipa på hos AIK.

–Jag vill fortsätta utveckla hela mitt spel. Det skulle vara bra att bli lite mognare i spelet för att ta nästa steg, och det känns som att det här är en bra plats att vara på just nu! Jag vill också ta lite mer ansvar ute på isen, berättar han.

Backen har precis kommit till Stockholm och börjat träna med sin nya klubb men han längtar redan till hemmamatcherna på Hovet och den säsong som komma skall.

–Framförallt att spela på Hovet framför AIK-supportrarna ska bli riktigt mäktigt, och att få göra något bra med laget, och supportrarna, skulle vara fantastiskt, avslutar en förväntansfull Albert Lyckåsen.

Kontraktet med Albert Lyckåsen sträcker sig över säsongen 2022/2023.