Utvisningarna fällde AIK
Publicerad: 2019-08-29
Herr
Spelet fem mot fem lovade gott under kvällens match mot Linköping. Dessvärre tillbringade AIK allt för ofta tid i utvisningsbåset - vilket blev lagets fall.

AIK inledde positivt och försvarsspelet lyckades ofta neutralisera Linköpings anfallsförsök. Framåt var lagets press framgångsrik och laget skapade chanser som med lite skärpa hade kunnat resultera i ett ledningsmål.

Emil Aronsson hade bland annat en vass möjlighet i slottet men Jacob Johansson var med på noterna och höll tätt längs isen. De för kvällen gråklädda AIK-spelarna hade spelat ihop till ett mål men istället var det Linköping som hittade nätmaskorna via ett powerplay, strax innan periodvilan.

Efter den fina förstaperioden riktade allt mer fokus åt att träna boxplay då det duggade tätt med AIK-utvisningar. Det numerära överläget gav Linköping möjlighet att växla upp och AIK-försvaret fick kämpa för att hjälpa August Hedlund i kassen. Det skulle dock visa sig bli kostsamt att tillbringa stora delar av matchen på botbänken. Linköping var effektiva och gjorde tre av målen i just powerplay.

Slutresultet skrevs till 4–0. Trots resultatet fanns det ljusglimtar. August Hedlund stod för flera fina ingripande. Dessutom lovade spelet, när laget väl var fulltaligt på isen, gott. Speciellt i den första perioden.

Nästa match är fredag 6 september då AIK spelar sin första match i Skoda Trophy. Då står Leksand för motståndet.