Johanna Lagus stannar i AIK kommande säsong

13 april 2021 16:00
dam

Det blir ett åttonde år i AIK för Johanna Lagus som under förra säsongen tog steg framåt i sin nya roll som back.


AIK Hockey har valt att förlänga med 26-åriga Johanna Lagus i ytterligare ett år. Johanna, född och uppvuxen i Leksand, kom först till AIK 2012 och gjorde sedan comeback 2016 efter två säsonger i SDE. Kommande säsong blir alltså hennes åttonde i den svartgula tröjan.

– Jag har signat ett år till av två anledningar. Jag vill ta guld med gnaget igen, och dessutom så avslutade jag säsongen riktigt bra och känner att det finns stor utvecklingspotential efter dialog med sportchef och tränare. Jag är fortfarande väldigt motiverad och tycker att det är så kul att spela, berättar Johanna.

– Kommande säsong kommer ställa höga krav på oss som lag att kunna hålla en högre och mer jämn prestation över hela säsongen. Det ska bli en rolig utmaning att jobba tillsammans med gruppen nu under våren och sommaren för att lägga en bra grund inför en säsong där vi kommer ha höga förväntningar på varandra. Det ska bli spännande att se hur långt det tar oss. I AIK siktar man ju alltid på guldmedalj, avslutar hon.

– Vi flyttade Johanna till backposition förra säsongen och när hon blev mer bekväm där så utvecklades hon väldigt bra i den rollen. Hon är en "laget före jaget"-spelare som alltid tävlar och vill bli bättre. Johanna tillför mycket till laget både på och utanför isen och vi känner att med en säsong som back i ryggen kommer hon fortsätta utvecklas och passa bra i den rollen, säger sportchef och huvudtränare Jared Cipparone om förlängningen med Lagus.

Kontraktet med Johanna Lagus är skrivet för säsongen 21/22.