Samtliga Stockholmsderbyn spelas i Avicii Arena

12 augusti 2022 16:00

AIK Hockey meddelar att HockeyAllsvenskans samtliga fyra Stockholmsderbyn kommer att spelas i Avicii Arena. Tillsammans med Djurgården och arenaoperatör har vi arbetat för att nå denna lösning, som möjliggör en inramning med supportrar från båda föreningar.


AIK Hockey och Djurgården Hockey har under lång period, tillsammans med arenaoperatör och andra intressenter, haft diskussioner kring höstens/vinterns kommande derbymatcher och kan nu meddela att man enats i att samtliga derbymatcher kommer spelas på Avicii Arena.

Avicii Arena är under den kommande säsongen endast möjlig att använda som hockeyarena i början på november, i mellandagarna och i slutet på februari. Då båda klubbarna vill skapa några av Europas största hockeymatcher vill vi att matcherna ska ramas in av såväl en hemma- som en bortaklack. Detta är inte möjligt att genomföra på Hovet, och beslutet har därför blivit att spela under ovan perioder.

-Vi har länge väntat på möjligheten att återigen spela derbyn. Att då kunna ge båda lagens supportrar möjligheten att se samtliga matcher, och därmed spela alla inför fulla läktare i Avicii Arena, kändes självklart. Vi hoppas att så många som möjligt tar sig till matcherna och att supportrarna får de hockeyfester de förtjänar. Säger AIK Hockeys VD Anders Olson.

Varmt välkomna till hockeyfester 2 november, 27 december, 29 december och 22 februari!