Kvällens motståndare: Karlskrona HK

26 oktober 2018 09:00
Herr

Ikväll tar AIK emot Karlskrona HK på hemmaplan. Nedan går att läsa det du behöver veta om kvällens motståndare.


Till Hovet kommer idag ett av HockeyAllsvenskans nyare lag. Laget bildades 2001 efter att dess föregångare Karlskrona IK gått i konkurs. Det nya laget heter alltså Karlskrona HK. Karlskrona HK startade sin verksamhet med spel i dåvarande division 3 Södra. I den divisionen spelade laget fem säsonger innan det lyckades för Karlskrona att gå upp i division 2. Efter två säsonger där lyckades laget ta steget upp i nästa division, dåvarande division 1. Från säsongen 20008/09 spelade Karlskrona således i division 1.

Säsongen 2010/11 var mycket lyckosam för Karlskrona, laget var en poäng ifrån att gå upp i Allsvenskan, efter att ha gått bra i såväl play-off som i Kvalserien. Säsongen 2011/12 gick laget äntligen upp i HockeyAllsvenskan.

I HockeyAllsvenskan spelade laget fram till säsongen 2015/16 då man började i SHL. I SHL var Karlskrona ett av bottenlagen. Första säsongen hamnade laget på sista plats men lyckades kvala sig kvar. Säsongen efter blev det plats 11 och sistlidna säsong blev det åter plats 14. Denna gång mäktade inte Karlskrona att kvala sig kvar utan åkte ner till HockeyAllsvenskan.

Ändå började kvalet bra för Karlskronas del, laget ledde med 3-1 i matcher men förlorade sedan de tre följande matcherna, och fick lämna till förmån för Timrå. Att notera var degraderingen den första i Karlskronas historia. Laget var van att gå upp i seriesystemet men som sagt, detta var första degraderingen.

Efter onsdagens match denna vecka ligger Karlskrona på sjunde plats i den haltande tabellen, med 18 inspelade poäng. Säsongen började ändå bra med vinst i premiären hemma i NKT-Arena mot Västerås med 5-0. Även i bortapremiären mot Tingsryd blev det vinst, med 3-2. Tredje matchen, hemma mot Karlskoga, blev dock en förlust. Den följdes av ytterligare två förluster innan det blev vinst på övertid mot Vita Hästen.

Därefter blev det några vinster och några förluster innan det åter blev en fin skalp, denna gång vinst borta mot Björklöven. Den följdes upp med en förlust mot Leksand med 7-4, innan onsdagens vinst hemma mot Almtuna med 5-3. I den matchen låg Karlskrona under flera gånger men lyckades vända matchen med sista målet i tom kasse.

För de som undrar vad det är för symbol som finns på deras tröjor kommer här en förklaring. Det är Blekinges landskapsvapen ekoxen. En stor skalbagge som kan bli upp till 8,5 centimeter lång. Kanske mera symboliskt för hur Karlskrona spelat tidigare, där man backat hem och satsat på spelvändningar. Man hugger när man får tillfälle till det! Men inför denna säsong har signalerna från klubben varit att laget skall spela ett mer aktivt, offensivt och aggressivt spel.

Ikväll får vi se om det är ekoxen som gäller eller om det är ett offensivt lag våra spelare skall tampas med!