Christian Sandberg går till HV71

9 augusti 2019 15:12
herr

Efter 15 raka säsonger i AIK:s seniorlag lämnar nu Christian Sandberg för spel i SHL och HV71. – Det har varit ett privilegium att få representera AIK, hälsar han.


I en seriefinal i divsion 1 mot Arlanda Wings den 9 februari 2005 gjorde debut i A-lagsammanhang för AIK. Den då 17-årige Christian Sandberg satt ombytt på bänken hela matchen, utan att få hoppa in. Efter ytterligare en säsong med spel i både J20 och A-laget blev han därefter bofast i seniorlaget och noterades för 15 raka säsonger.

– Just där och då när jag gjorde mina första matcher för klubben tänkte jag inte så mycket på hur länge jag skulle vara kvar. Man var i nuet. Men att ha fått vara med så pass länge och vara en del av verksamheten och spela för AIK, som AIK:are. Det har varit en fantastisk uppgift, säger Christian Sandberg som har svårt att riktigt hitta orden när han ombeds berättar vad klubben betytt för honom:

–  Det är svårt att beskriva. Jag har spelat i AIK hela livet. Det är svårt att sätta ord vad klubben har betytt för mig och alla omkring. Det har varit ett privilegium att få representera AIK.

När Christian ska berätta om sitt bästa minne i klubben tar det en lång stund innan svaret kommer.

– Jag har fått uppleva så mycket under min tid i AIK. Jag har så många fina minnen men ett speciellt är när vi gick upp till SHL. Det var fantastiskt och säsongerna efteråt när vi spelade slutspel. Det var en fantastisk resa, berättar han och fortsätter:

– Man har fått lära känna så många människor genom åren, både spelare och ledare som man har skapat starka relationer till.

Nu bär det av till Jönköping och HV 71. Där han återförenas med lillebror Filip Sandberg.

– Att få spela med honom är självklart väldigt roligt och det kommer bli kul att få brotta ner honom på träningarna.

Att han, trots ny lagdress, kommer följa AIK är det dock inget prat om.

– Vad tror du? Det är självklart att jag kommer följa AIK.

Är det något du vill hälsa AIK-supportrarna?

– Jag vill tacka för allt stöd jag, laget och klubben har fått i alla år. Det behövs. Det gör skillnad.

AIK Hockey vill tacka Christian Sandberg för hans tid i klubben och önskar honom stort lycka till i sin fortsatta karriär.