Förlust mot Brynäs i tät match
Publicerad: 2019-09-07
Herr
I en tät match förlorade AIK mot Brynäs med 1-4. Målskytt för AIK var Jacob Svensson.

Brynäs tog tidigt tag i taktpinnen och testade August Hedlund i målet som dock inte visade några tecken på att han bara timmar tidigare spelat mot Leksand.

I en spelmässigt jämn förstaperiod var det Brynäs som skapade de flesta och de farligaste målchanserna. Och laget tog även ledningen strax innan periodvilan. Anton Rödin bröt sig in centralt från högerkanten och avlossade ett skott mot en skymd August Hedlund, vilket resulterade i 1–0.

AIK var dock inte ofarliga. Lagets spel i numerärt överläge var nära att resultera flera gånger om. Oskar Drugge styrde från blå och spelade fram Johan Porsberger som avlossade flera skott på Joachim Eriksson i Brynäs-målet. Carl Wassenius var även han nära att näta men stolpen var olyckligt i vägen.

Istället för en kvittering kunde Brynäs utöka sin ledning. Målet tilltrots stretade AIK emot och laget fick sin belöning. Johan Porsberger snappade upp en puck bakom mål och serverade Jacob Svensson framför mål som satte pucken i krysset. Vilket också var Jacobs Svenssons första mål i AIK-tröjan.

Kvitteringsjakten var därmed igång och det fanns möjligheter som, ifall pucken hade studsat AIK:s väg, mycket väl hade kunnat resultera i 2–2. Istället utökade Brynäs till 3–1 i mitten av den tredje perioden i spel fem mot fyra.

Slutresultatet blev 4–1 till Brynäs efter att sista målet gjorts i öppen kasse.

Nästa match för AIK:s del i Skoda Trophy är imorgon. Då väntar Södertälje SK. Nedsläpp 16.00.